perjantai 1. marraskuuta 2013

Syksy ja San Diego

Kalenterin mukaan nyt on syksy. San Diegossa sitä on kuitenkin vaikea huomata. Siis niin minä luulin.

Muutettuamme tänne lokakuun alussa, löytyi hankintalistan kärkipäästä ruohonleikkuri. Pienen nettiselvittelyn jälkeen suuntasimme halpaan Walmartiin. Yllätykseksemme meille myytiin hyllykaupalla "ei oota". Ruohonleikkurit ovat kuulemma sesonkituote ja syksyn tullen ne palautetaan takaisin keskusvarastoon halloween-, thanksgiving- ja joulutuotteiden tieltä. Valitettavasti kukaan ei muistanut kertoa nurtsillemme, että nyt on syksy ja enää ei saisi kasvaa... Onneksi rautakauppa pelasti ja saimme ostettua komean, raa-alla lihasvoimalla toimivan, puskumallin. Olisi siellä siis ollut ihan perinteisiä, bensavehkeitäkin. Jostain päähänpistosta innostuneena valitsimme kuitenkin astetta ekologisemman mallin ja hyvin on toiminut. Nurtsi kasvaa sellaista vauhtia, että kaksi kertaa viikossa ei meinaa riittää millään.Walmartin lisäksi syksy näkyy myös vaatekaupoissa. Kävin viikonloppuna kiertelemässä kaupoissa ja yllätyin nähdessäni valtavan valikoiman villapaitoja, pipoja, hanskoja ja syyssaappaita. En kyllä ihan vielä ymmärtänyt miksi. Vaikka viime viikolla olikin öisin jo aika viileää ja aamuisin pilvistä, päivisin lämpötila kipusi vielä kiltisti kahden- ja kolmenkymmenen asteen välille. Ja jos en ole ihan väärin ymmärtänyt, ei täällä ole keskitalvellakaan oikeasti kylmä.  Saman vaatekauppailmiön muistan myös Hawaijilta, tosin hieman pienemmässä mittakaavassa. Ostin sieltä kerran maailman ihanimman pipon kotiinviemisiksi. Ja taisin minä tälläkin kertaa rakastua aivan iiiiihaniin syyssaappaisiin. Kauppaan jäivät vielä toistaiseksi, vaikka mielessäni kummittelevatkin päivittäin.

Luonnossa syksy näkyy lähinnä vihreän sekaan hiipivänä ruskeutena. Paikalliset puut eivät juuri väriloistolla komeile. Muutama puu siellä täällä yrittää olla punainen tai keltainen ja luoda syksyn tunnelmaa maahan ripoteltujen lehtien avulla. Eniten syksyn tunnelmaa löytyy kuitenkin talojen eteen ilmestyneistä kurpitsoista ja syyskukista. Meidänkin autotallin oven vierusta komistaa nyt jättikurpitsa ja valtava ruukullinen Mumseja.


Coloradon syys- ja talvikokemukset riittivät tyydyttämään vuodenaikatarpeeni hetkeksi. Tällä hetkellä nautin täysin sydämin Kalifornian auringosta ja lämmöstä. Ja koska yöt ovat täälläkin oikeasti viileitä, voi välillä käpertyä sohvan nurkaan iltateelle ja jäätelölle. Täydellinen combo San Diegon syksyyn!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti