tiistai 5. marraskuuta 2013

Banaani on pop

Jos joutuisin autiolle saarelle ja saisin valita mukaani yhden hedelmän, olisi se ehdottomasti banaani. Voiko ilman banaaneja elää? Täydellinen aamupala, täydellinen välipala, täydellinen herkku. Tänään banaanit ovat mielessäni kolmesta syystä:

1. Söin lounaalla ihanan banaani peanut butter-smoothien (hmmm...voiko smoothien syödä?)
2. Unohdin ostaa kaupasta banaaneja - huomenna pitää siis kokeilla banaanitonta elämää
3. Ostin Kisulle uuden banaani catnip-lelun. Halpaa huumoria.


Banaanien lisäksi olen aivan hullantuunut tuoreisiin kokonaisiin taateleihin. Ihana luonnollinen herkku, joka kylmenee kivasti pakastimessa muttei koskaan jäädy. Miksiköhän? Tähän joukkoon kun lisätään vielä Vonsissa kestoalennuksessa olevat appelsiinit ja mansikat, on valtakunnassani kaikki hyvin. Ei ole tehnyt edes yhtään mieli karkkia! Kerrassaan kummallista... Tällä vauhdilla äidin kesällä lähettämät salmiakit kestävät oikeasti jouluun saakka.

Makeanhimo on kyllä kummallinen juttu. Joskus se iskee harvasen ilta, toisinaan sammuu kokonaan. Viime talvena huomasin luoneeni itselleni illallisen jälkeisen herkkurutiinin. Siitä oli tullut enemmänkin tapa kuin tarve. Vaikka parista päivittäisestä suklaapalasta ei koitunut vielä suurta harmia, ei siitä ollut mitään hyötyäkään. Päätin karistaa turhan tavan totaalisella herkkulakolla. Huomasin kuitenkin aika pian, että totaalikieltäytyminen ei ole minun juttuni. Kielletty houkuttaa ja koukuttaa. Kieltojen sijaan päätinkin vedota järkeeni ja luottaa 'kaikkea kohtuudella' -taktiikkaan. Ennen herkuttelua kysyn aina itseltäni, tekeekö minun ihan oikeasti mieli tätä herkkua. Jos vastaus on ei, antaa makeasta kieltäytyminen herkutteluakin enemmän mielihyvää. Mutta silloin kun vastaus on KYLLÄ! - antaudun herkuttelulle tunteella, joka suupalasta nauttien. Ei se elämä yhteen herkkuhetkeen kaadu. Armollisuus, rehellisyys ja banaanit - siinä kolme viisasta sanaa tälle päivälle!

Kaiken tämän banaanipuheen jälkeen saatte kuitenkin ihailla mansikoita, sillä banaanit unohtuivat tänään kauppaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti