perjantai 29. marraskuuta 2013

Ähky ja onnellinen

Eilen oli kivaa. Niin kivaa, etten muistanut edes ottaa juurikaan kuvia. Täytyy siis vain muistaa.

Taisin aiemmin mainitakin, että olemme viettäneet kaikki edelliset yhteiset thanksgivingimme Phillin perheen luona New Jerseyssa. Tänä vuonna meidän ei ollut mahdollista lähteä reissuun, joten päätimme järjestää oman friendsgivingin.

Torstaina Phill puuhaili ihan koko päivän keittiössä. Minä avustin, siivoilin ja juoksin kaupassa hakemassa unohtuneita aineisosia. Pisin operaatio oli tietenkin kokonaisen kalkkunan kypsentäminen. Kalkkunamme painoi komeat 18 lb ja vietti uunissa kuutisen tuntia.

Kalkkunan valmistus 101

Pesu

Tyhjennys

Suolaus

Stuffing

Täyttö

Sitominen

Voiharso

Kalkkunan lisäksi meillä syötiin stuffingia (kuivaa ja märkää), gravya, karpalohilloketta, perunamuussia, vihreitä papuja, sipulipaistosta, kurpitsakeittoa ja tulista päärynäsalaattia. Tähän kun lisätään alkupalapöydän vihannekset, juustot, keksit ja oliivit sekä kolme jälkkäripiirakkaa, ei taida olla ihmekään, että osa vieraistamme päätyi pötköttelemään olohuoneemme "ähkynurkkaukseen".


Ruoka oli hyvää ja sitä oli taatusti riittävästi. Ruokaakin parempaa oli kuitenkin tunnelma ja meidän monenkirjava vierasjoukkomme. Koolla oli meidän lisäksi 11 uutta ja vanhaa ystävää vähän sieltä sun täältä. Koska meillä ei ole toivoakaan mahduttaa tällaista joukkoa saman pöydän ympärille (eikä edes tarpeeksi tuoleja), oli illallisemme hyvin vapaamuotoinen. Emmekä me kyllä muunlaisia kekkereitä osaisi järjestääkään. Hienostelematta hyvää ja hauskaa - siinä meidän motto.

Yöllä vieraiden jo lähdettyä ja Phillin kaaduttua suorin vartaloin sänkyyn, tuli mieleeni kaksi sanaa, jotka kieteyttivät päivän olennaisimmat aika hyvin: 

Thankful and Full

... joulua odotellessa

8 kommenttia:

 1. Blogissani on sinulle haaste. http://californiasnapshots.blogspot.com/2013/11/eleven-facts.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! Yritän tässä piakkoin saada faktat järjestykseen :)

   Poista
 2. Mun on pitänyt monesti käydä sanomassa, että tulen aina jotenkin tosi hyvälle tuulelle teikäläisen postauksista, mutta onpa jäänyt (muka) kiireessä kirjoittamatta. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. ;) T: Maailman onnettomin kommentoija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikäläinen tuli juuri tosi hyvälle tuulelle tästä kommentista. Kiitos :)!

   Poista
 3. Vielä kerran iso kiitos, meillä oli oikein mukavaa ja ruoka oli niin mahdottoman hyvää (varsinkin ne sipulit ja kalkkuna!). :) Vaikka multa tuo englannin kieli melko hyvin katosikin loppuillasta niin ei se haittaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kun tulitte! Ja kiitos tuhannesti merkkareista!!! Taisi suurimmalta osalta vieraista kadota kaikki mahdollinen kielitaito siinä loppuillasta :p

   Poista
 4. Herkullinen ruokalista, aivan täällä kuolataan :) Harvapa siitä hienostelusta välittää, saa olla ja rentoutua, se on parasta antia vieraillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Oli ihan meidän (ja meidän kavereiden) näköiset kekkerit :)

   Poista