perjantai 2. elokuuta 2013

Iloisia mullistuksia

Eilen aamulla suunnitelmissani oli siivota kaappeja Kisun "avustuksella". Jällen kerran mietin, kuinka paljon helpompaa ja tylsempää siivoaminen olisi ilman Kisua, joka jahtaa ja metsästää kaikkea liikkuvaa ja liikkumatonta. Kisun pää oli vähän väliä joko muropaketissa tai minun ja pölyrätin välissä. Myös roskis sai kyytiä Kisun tutkiessa, josko sieltä löytyisi jotain syömäkelpoista kaapista varastettujen keksien rinnalle.

Tällä kertaa siivoaminen oli tavallistakin tahmeampaa ja siitä en voi syyttää (ainoastaan) Kisua. Mieleni oli jossain aivan muualla, kuin kaapin sisällössä. Huhut kertoivat, että laivasto oli aikeissa julkistaa listan CPO:iksi (Chief Petty Officer) valituista. Tuolta listalta toivoin löytäväni myös Phillin nimen.

Lopulta kaappi oli siivottu, mutta valintoja ei vielä näkynyt eikä kuulunut. Listani hoidettavista asioista oli kuitenkin niin pitkä etten voinut jäädä kotiin tietokoneen eteen istumaan. Tunteja myöhemmin, kotia kohti ajellessani, Phill soitti ja kertoi ilouutisen: Tulokset olivat tulleet ja Phill oli yksi valituista. Phill on nyt Chief, eli arvoasteikolla yhden ison askelman korkeamalla.

Ja nyt vuorossa niitä kielikukkasia... Laivastossa olevat ovat joko reservissä, enlisted active duty tai officers. Phill on enlisted active duty, jonka edellinen arvo oli E6 (E=electrician). Tähän asti eteneminen on tapahtunut kokeita suorittamalla, ilman valintapaneeleita. Harppaus E6:sta E7:ksi on kuitenkin suurempi ja siksi valintaprosessikin on pitkä ja monivaiheinen.

Ensin kaikki valintakelpoiset arvioidaan omassa yksikössään (Phillin kohdalla oma sukellusvene) ja laitetaan järjestykseen sen perusteella, kuinka paljon oman yksikön valintalautakunta suosittelee valintaa. Tämän jälkeen vuorossa on kirjallinen koe, jossa testataan niin omaa teknistä ammattiosaamista kuin yleistä military- ja laivastotietämystäkin. Koe, suositukset, kuntotestin tulokset ja kaiken maailman paperit (joista minulla ei ole pienintäkään hajua) lähetetään valtakunnalliselle valintakomitealle, joka tekee lopulta päätökset ylennyksistä.

Olen valtavan onnellinen Phillin puolesta! Ja niin ovat kaikki Phillin pomot ja alaisetkin. Mutta yllätys, yllätys, tämä kaikki tarkoittaa myös hieman lisää muutoksia ja kysymysmerkkejä. Phillin ylennys tarkoittaa myös sitä, ettei enää ole ollenkaan varmaa, muutammeko me sittenkään San Diegoon.

Ennen ylennysten julkistamista Philliltä kysyttiin toiveita, mihin hän haluaisi sijoittua, jos hänet valitaan Chief:ksi. Hän sijoitti ykköseksi San Diegon. Peukut pystyyn! Meillä on siellä kuitenkin jo asunto odottamassa ja olemme vihdoin saaneet selvitettyä koko muuttoon liittyvän paperisodan. Kaikeksi huipuksi toinen autoistamme aloittaa matkan kohti San Diegoa tulevana maanantaina. Elämme siis onnellisia, mutta jännittäviä aikoja, jälleen kerran!


Rose Parade 2013, Pasadena, CA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti