torstai 22. elokuuta 2013

Pelailua

Ei taida olla mikään suuri salaisuus, että olen aika kilpailuhenkinen. Mitä sitten seuraa, kun pistetään kaksi tämmöistä yhteen? Noh, siitä seuraa kaikenlaista hauskaa pelailua ja suuria tunteita. Saattaa kuulostaa pahalta sellaisen korvaan, joka ei välitä kilpailusta ja peleistä, mutta meille se on vain yksi syy lisää, miksi me olemme täydellisiä yhdessä.

Pelaamme lautapelejä, baaripelejä, korttipelejä ja liikunnallisia pelejä. Hawaijilla asuessamme kävimme silloin tällöin viettämässä iltaa myös Dave and Busters pelibaareissa. Uskokaa pois, virtuaalinen nascar racing on hauskaa! Phill pelaa silloin tällöin videopelejä myös kotona, mutta minulle kolahtaa ainoastaan Triple Town ja Bejeweled.

Pelatessamme meillä on hauskaa, mutta välillä tunteet kuohahtavat. Olemme kuitenkin aika taitavia pitämään pelit peleinä. Jossain vaiheessa toinen meistä saattaa sanoa, että nyt riittää tälle illalle ja se on sitten siinä. Ja jos päivän ärsytyskynnys on jo valmiiksi matalalla, kannattaa pelaaminen jättää siltä päivältä väliin. Voittaja saa iloita hetken, mutta emme käännä veistä haavassa viikko tolkulla. Tiedämme kumpikin, että häviäminen ärsyttää ihan tarpeeksi ilman muistutteluakin.

Kaksin pelailu on kivaa, mutta kaikkia pelejä (erityisesti lauta- ja korttipelejä) ei voi pelata kaksin. Kaikeksi onneksi olemme löytäneet ympäriltämme muitakin peli-intoisia ihmisiä. Tämän kesän ehdoton ykkösuosikkimme on ollut Spades -korttipeli sekä Carcassonne ja Catan -lautapelit. Kaksinpeleistä suosikkejamme ovat Casino ja cribbage -korttipelit, Carcassonne ja stategiapeli Quarto. Kesällä on kiva pelailla myös ulkona mölkkyä (jonka aion tilata amazonista) sekä ladder ballia ja corn ballia.

Parhaiten kilpailuhenkemme tulee esiin lajeissa ja peleissä, joissa olemme tasaväkisiä. Ei ole mitään syytä kilpailla, jos toinen on ylivoimainen tai jos kilpakumppania ei voisi vähempää kiinnostaa. Haluamme kehittyä yhä paremmiksi ja opettaa uusia pelejä ja jippoja myös toisillemme. Vaikka tykkään kilpailla Phillin kanssa, on vielä hauskempaa kilpailla tiiminä muita vastaan. Tiiminä toimiessamme keskinäinen kilpailu väistyy kannustamisen tieltä.

Siinä onkin yksi toimivan parisuhteen perussäännöistä: Parisuhteessa on kaksi minää, jotka pyrkivät omaan parhaaseensa, mutta ovat aina valmiina yhdistymään tiiviiksi huipputiimiksi. Me vs. maailma - aina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti