tiistai 6. elokuuta 2013

Kesäkivaa

Kesä on ihanaa aikaa! Ja mikä parasta, kesällä tuntuu aina olevan aikaa. Näillä leveysasteilla kesäpäivät eivät ole yhtä pitkiä kuin Suomessa, mutta ihan riittävän pitkiä kuitenkin. Vaikka Phill on tehnyt pitkiä työpäiviä ja -viikkoja koko kesän, on meillä silti ollut aikaa ja intoa monenlaiseen kivaan kesäpuuhaan.

Portsmouthin keskeinen sijainti tarjoaa mahdollisuuden melkein mihin vain. Lähimmät rannat ovat pyöräily- tai jopa kävelymatkan päässä (ainakin tällaisen reippaan suomalaisen kävelijän mielestä). Erilaisia rantoja löytyy parinkymmenen mailin säteeltä niin paljon, että jokainen varmasti löytää oman suosikkinsa. Meidän suosikkirannat löytyvät Rye:n kaupungista, Portsmouthin naapurista. Myös York Beach Mainen puolella on kiva. Suositulla Hampton Beach:llä käymme joka kesä toteamassa, että liikenneruuhkat, $20-30 parkkimaksut ja ihmismassat eivät ole meitä varten.


New Castle Marina


 Pyöräily on yksi parhaista tavoista nauttia kauniista Seacoast-alueesta. Varsinaisia pyöräteitä täällä on aika heikosti, joten kapeatkin tiet on jaettava autojen kanssa. Sopu sijaa antaa! Pyöräily on suosittua puuhaa ja yleensä sekä pyöräilijät että autoilijat ovat hyvin huomaavaisia. Ostin viime kesänä uuden hybrid-pyörän, joka on osoittanut olevansa jokaisen dollarin arvoinen.
Portsmouthissa järjestetään kesäisin monenlaisia tapahtumia ja konsertteja. Ruoka-, viini- ja olutfestivaaleja, ulkoilmakonsertteja, puistoelokuvia, teatteria, taidefestivaaleja jne. Jälleen kerran, jokainen löytää varmasti sen oman juttunsa. Lisäksi Portsmouthista löytyy historiaa sekä putiikkeja, kahviloita, ravintoloita ja baareja ihan joka lähtöön. Täällä on kesäisin valtavasti turisteja ja kiinnostus tuntuu kasvavan koko ajan. New York Times julkaisi viime viikolla artikkelin 36 Tuntia Portsmouthissa ja viime keväänä Chicago Tribune:ssa Portsmouth julistettiin täydelliseksi kaupungiksi, jota ei voi kuin rakastaa.


Katutaidetta Portsmouthin keskustassa


Vaeltamisesta pitäville New Hampshire ja Maine tarjoavat rajattomasti mahdollisuuksia. Reittejä on eripituisia ja -tasoisia ja näköalat ovat taatusti upeita. Viime lauantaina kävimme vaeltamassa viikonloppuvieraidemme kanssa Mt. Major -reitin. Reitti ei ollut kovin pitkä, mutta mukaan mahtui jyrkkiä nousuja ja huimia näköaloja. Koska porukkamme koostui neljästä aktiiviliikkujasta, pidimme yllä reipasta vauhtia ja saimme sykkeet nousuun ja hien pintaan. Mutta kuten Mt. Major slogan julistaa: Everybody hikes Mt. Major. Totta! Hitaammalla vauhdilla reitti sopii kaiken kuntoisille. Ja jos extremeurheilu on se oma juttu, voi mukaan ottaa vaikka yksipyöräisen maastopyörän. Tapasimme huipulla miehen, jolla oli tällainen vekotin mukana.


Mt. Major summit, NH

Tänä kesänä on tullut pitkästä aikaa pelattua myös golfia par 3 kentällä. Golf ei ole minun juttuni, mutta kaikkea on kiva kokeilla. Kaunis päivä, hyvä seura ja kiva kenttä tekivät aamupäivästä onnistuneen. Golfin lisäksi kävimme samana päivänä myös Portlandissa Allagash olutpanimolla ja raveissa. Raveissa oli kivaa vaikken mistään mitään ymmärtänytkään. Omat vetoni perustuivat lähinnä nimiin ja kertoimiin (ja hyvin pieneen budjettiin).


Paras nimi voittaa, eikös vaan?
Ehkä parasta kesässä on kuitenkin grillibileet ja pihapeli-illat. Täydelliseen kesäiltaan ei tarvita muuta kuin hyvää ruokaa, hauskoja pelejä, virkistäviä juomia niitä haluaville sekä, kaikkein tärkeinpänä - hyvää seuraa. Tänä kesänä järjestämistämme grillibileistä kahdet nousevat helposti ylitse muiden. Näistä ensimmäiset pippalot olivat ikimuistoiset, sillä tapasimme samalla kertaa uusia mahtavia ihmisiä, jätimme hyvästit muutamalle vanhalle ystävälle ja suunnittelimme tulevaa San Diegoon muuttavien ystäviemme kanssa. Jälkimmäiset pippalot olivat paljon pienimuotoisemmat, mutta sitäkin hauskemmat ja lämminhenkisemmät. Phillin New Jerseyssa asuva sisko tuli ystävänsä kanssa kylään viime viikonloppuna. Kun tämä sisko-velipari pääsee yhdessä keittiöön, ei heitä pidättele mikään. Tällä kertaa herkuttelimme hummereilla, pihveillä, maissintähkillä ja vihersalaatilla.


Lobsta!


Tänä aamuna vein Phillin töihin klo 4:30 (meillä herätään taas aikaisin!) ja totesin, että yöt ovat jo viileitä ja niissä on selkeästi syksyn tuntua. Onneksi päivät ovat  kuitenkin vielä kesäisiä. Hyvällä tuurilla kesää on jäljellä vielä pari kuukautta. Ja oikein hyvällä tuurilla me saamme nauttia ympärivuotisesta kesästä hyvin pitkään San Diegossa. Kuinkakohan nopeasti tulee ikävä vuodenaikojen vaihtelua?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti