perjantai 16. elokuuta 2013

Oppitunteja kissalta

Olin eilen jokapäiväisellä kävelyllämme Kisun kanssa, kun Kisu vainusi lihavan pikkulinnun. Lintu oli selkeästi leikkimielellä ja johdatti meitä ympäri pihaa. Se antoi Kisun vaania hyvän tovin ja juuri kun Kisu oli aikeissa hyökätä, pyrähti uuteen paikkaan istumaan. Lopulta lintu istahti autoni konepellille, väänsi siihen melkein itsensä kokoisen kakan ja lensi jonnekin kauas pois.

Eläimet ovat kiehtovia. Ei mene päiväkään etteikö Kisu saisi minut nauramaan, ihmettelemään ja oivaltamaan. Monessa mielessä kissat ovat löytäneet elämästä sen olennaisimman. Ehkäpä mekin voimme oppia jotain. Tässä kymmenen opetusta kissalta:

  1. Tartu tilaisuuteen! Kun ovi aukeaa, hyödynnä se hetkeäkään epäröimättä ja ryntää ulos maailmaan. Koskaan ei tiedä kuinka nopeasti ovi taas sulkeutuu.
  2. Älä kuitenkaan juokse pois taaksesi katsomatta. Pidä ovet auki moneen suuntaan.
  3. Rakasta ja näytä se. Koskaan ei voi olla liian kiire pieneen hellittelyyn.
  4. Vaadi ja ilmaise selkeästi mitä tarvitset. Muut eivät voi ymmärtää tarpeitasi, jos et ole suora.
  5. Mökötä jos siltä tuntuu, mutta unohda ja anna anteeksi pian. Jos ei muu auta, poistu paikalta ja vietä hetki yksiksesi.
  6. Liikunta on tärkeää. Sprintit ja hypyt toimivat hyvin, mutta älä unohda venyttelyä.
  7. Syö harkiten ja nautiskellen. Paitsi jos kyse on herkuista. Kuka nyt herkkuja säästelisi?
  8. Ole sopivan röyhkeä ja kokeile kepillä jäätä. Se, että vastaus on ollut kuusi päivää putkeen "EI", ei tarkoita etteikö se voisi olla tänään "KYLLÄ".
  9. Tiedä oma arvosi.
  10. Lepää paljon ja tyylillä. Nauti elämästä!


Kisun poset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti