maanantai 15. elokuuta 2016

Sukkasillaan

Ystäväni kutsui meidät tupareihinsa ja kertoi samaan hengenvetton, että it's going to be a sock party. Vaikka nimen perusteella aavistinkin, mistä oli kyse, oli pakko kysäistä ihan varmuuden vuoksi, että mikä ihme on sukkajuhla. Vastaus oli luonnolisestikin kengättömät bileet. Ystäväni toivoi siis, että vieraat riisuisivat kengät jalastaan ja säästäisivät hänet turhalta siivoamiselta.

No mikä ettei. Meillä ja monilla muillakin kavereillamme riisutaan kengät sisällä, vaikka stereotyyppinen kuvitelma onkin, että kaikki amerikkalaiset hengailevat sisällä kengät jalassa. Ei pidä paikkaansa. Useimmat tuntemani tyypit ottavat kengät sisällä pois, vaikkei se ehkä olekaan ihan samanlainen automaattinen normi kuin esimerkiksi Suomessa. Itse tarkkailen usein isäntien jalkoja ja toimin sen mukaan. Jos en ole ihan varma, otan kengät ronskisti jalasta, sillä se tuntuu itselleni kaikkein luonnollisimmalta.


Ystäväni mies oli kuitenkin sitä mieltä, että vieraiden pakottaminen kengättömyyteen on tylyä, joten kaverini päätti tehdä sukkasillaan olosta astetta mielenkiintoisempaa ja kehitteli juhliin hassun sukkakilpailun: Hassuimmat/keksiliäimmät sukat palkittiin ruhtinaallisesti.


Vaikka kengättömyys ei ollutkaan minulle mikään ongelma, aiheutti sukallisuus pientä asukriiseilyä. En käytä sukkia oikeastaan muuta kuin urheillessa enkä osannut keksiä yhtäkään kivaa tupariasua, johon saisi yhdistettyä sukat, hassuista sukista nyt puhumattakaan. Lopulta päätin kuitenkin heittäytyä täysin hassuksi ja koodata sukkani asun väri(ttömyys) teemaan sopivaksi.

Lopputuloksena oli täysin mustavalkoinen asu, joka oli sukkineen kaikkineen yllättävän tyylikäs tai vähintäänkin tyylikkään typerä -vinossa olevaa kaulakorua myöden...


Dinosaurukset toimivat aina. Voisikohan minusta sittenkin tulla vielä sukkien ystävä?

10 kommenttia:

 1. Meillä ei kyllä kukaan (amerikkalainen) ole ottanut kenkiä pois pyytämättä. Aina ärsyttää kun ne tepastelee suoraan kengät jalassa vaan sisään, eikä siihen jotenkin kehtaa puuttua, ettei vaikuta hirveältä nipottajalta. Tästedes pitänee julistaa, että "it's a sock party" :D kätevää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi mun kommentit tulee AINA tuplana sun blogiin!!?:D

   Poista
  2. Sulla on niin painavaa asiaa, että pakko kuulla se tuplana :D.

   Meidän lähikaverit tietää ottaa kengät pois, mutta isommissa pippaloissa en oikeastaan edes välitä jos jollakulla on kengät jalassa. Jotenkin se tuntuu pippaloissa eri asialta kuin arkena. Tuo sukkajuhla jutska on kyllä ihan kätevä juttu ja aika monella oli oikeasti hassut sukat jalassa. Siitä saatiin hyvin myös small talkia alkuun :).

   Poista
 2. Meillä ei kyllä kukaan (amerikkalainen) ole ottanut kenkiä pois pyytämättä. Aina ärsyttää kun ne tepastelee suoraan kengät jalassa vaan sisään, eikä siihen jotenkin kehtaa puuttua, ettei vaikuta hirveältä nipottajalta. Tästedes pitänee julistaa, että "it's a sock party" :D kätevää!

  VastaaPoista
 3. Olisin muuten minäkin saattanut kysyä, et ootko käyny kampaajalla. :) noin kengättömyyteen mitään sanomatta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, helppo "yllättää" kun pitää tason matalalla. :)

   Poista
 4. Meillakaan ei kukaan amerikkalainen ota kenkia pois pyytamatta, mutta meilla ei myos pyydeta. Kukin saa tehda miten parhaimmaksi nakee. Robertilla on aina kengat jalassa, ja mulla taas ei jos oon kotona. Tiettyjen kavereiden luona otan kengat pois, vaikkei pydettaiskaan, ja oon huomannut etta meilla ottaa jotkut kaverit kengat pois, varmaan sen takia kun mulla ei ole kenkia jalassa. Makaan en pida ainakaan kesalla sukkia melkeen koskaan, mutta talvella onkin sitten sukat, villasukat ja tohvelit, muuten on varpaat ihan valkoset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tykkää pitää edes talvella sukkia, mutta välillä on pakko nöyrtyä. Ensi talveksi ostan kyllä jotkus ihanan pehmoset sisätohvelit :).

   Poista
  2. Onko teilla kenties lammitin? :D Meilla ei nimittain oo, eli taalla on ihan jarkyttavan kylma ja varpaat valkenee. Voi myos johtua huonosta verenkierrosta, mika ei ehka hirvean aktiivisia tyyppeja vaivaa :D

   Poista
  3. Meillä on keskus ilmastointi ja -lämmitys ja muutenkin tämä on kalifornialaiseksi taloksi todella hyvin eristetty. Pysyy kesällä viileänä ja talvella lämpimänä suht. helposti.

   Poista