keskiviikko 3. elokuuta 2016

Avocadoinen munalevite

Minun on vaikea päästää irti tietyistä asioista ja paikoista. Näistä yksi  on Mainen osavaltiossa, pienessä Kitteryn kaupungissa sijaitseva Beach Pea Baking Co. kahvila. Kittery löytyy ihan Portsmouthin vierestä, joten Beach Peassa tuli käytyä New Hampshiressa asuessamme ahkeraan. Suosikkini oli sandwich numero 2, joka näyttää löytyvän listalta yhä edelleen.

En ole saanut vieläkään poistettua Beach Peata Facebookissa seuraamieni sivujen joukosta, joten kidutan itseäni säännöllisesti kuolaamalla herkullisen kuuloisten annosten perään. Viime viikolla silmiini osui voikkari, jonka keskeisenä ainesosana oli avocado egg salad. En tiedä, miten Beach Pea valmistaa avocadoisen munasalaattinsa, mutta idea kuulosti kuulosti niin hyvältä, että inspiroidumme sekoittamaan oman versiomme.

Avocadoinen munalevite

Muussaa haarukalla ja sekoita keskenään

1 kypsä avocado
3 keitettyä kananmunaa
1 tuore jalapeno 
1/4 sipuli pieneksi silputtuna
1 murskattu valkosipulin kynsi
n. 1/2 cup pieneksi silputtua pinaattia 
loraus valkoviinietikkaa (tai sitruunamehua)
loraus oliiviöljyä
suolaa
pippuria
paprikamaustetta

Muokkailkaa vapaasti maun mukaan. Tämän levitteen valmistaminen ei ole millin tarkkaa puuhaa.


Tämä perinteisen munavoin ja guacamolen iloinen hybridi maistui aika herkulta tuorejuustolla voidellun paahdetun leivän päällä, mutta rohkeimmat voivat kokeilla sitä myös karjalanpiirakan voiteluun. Viimeksi Suomessa käydessäni tuli jo testattua ja todettua, että avocado ja karjalanpiirakka on toimiva combo, joten tämäkin yhdistelmä maistuisi minulle varmasti.

Nam, nam! Taisin löytää itselleni uuden lemppari aamupalan.

4 kommenttia:

  1. Munavoi ja avocado, kuulostaa jotenki tosi Suomalais-Kalifornialaiselta. Eli taytyypa kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä hyvältä, tää pitää kyllä ottaa kokeiluun! Eipä olis ihan ensimmäiseksi tullut mieleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen monesti laittanut leivälle kananmunaa ja acovadoa, mutten ehkä olisi itsekään tajunnut sekoittaa niitä näin ilman Beach Peasta inspiroitumista. Tämä on siitäkin hyvä idea/resepti, että variaatioita voi keksiä loputtomasti :).

      Poista