lauantai 30. toukokuuta 2015

Päärynän pöksyt ja motivaatiolenkkarit

Löysin aamulla eteisestämme paketin, joka oli jäänyt minulta illalla huomaamatta. Luulin paketissa olevan tilaamani uudet tennarit, mutta ehei, siltä löytyi jotain paljon mehukkaampaa: Uudet NikeID lenkkarini, joiden arvioitu saapumisaika oli vielä reilun parin viikon päässä.

Ihan itse suunnittelin

Hypin lenkkarit kädessä tasajalkaa keskellä keittiön lattiaa. Sitten pistin ne jalkaani ja jatkoin hyppelehtimistä lenkkarit jalassa. Olisin lähtenyt samantien lenkkipolulle, mutta aamupala oli melkein valmis ja meillä oli muutenkin suunnitelmissa suorittaa tänään laivaston Fitness -testi, ihan huvin ja urheilun vuoksi. 

Fitness -testi koostuu istumaannousuista, punnerruksista ja 1,5 mailin juoksusta. Vaadittavat suoritukset riippuvat sekä iästä että sukupuolesta ja erot ovat huimaavia. Muistan ihmetelleeni tätä ennenkin, mutta en vain voi päästä sen yli, että ikäiseni naisen odotetaan jaksavan täydellisimmillään 44 punnerrusta kahden minuutin aikana (välissä ei saa levätä), miehen 80. Istumaannousuissa eroa vaatimusten välillä ei ole (98 istumaannousua kahdessa minuutissa ilman lepoa), mutta juoksusuoritus onkin sitten taas hyvin sukupuoliriippuvainen. Täydellisen nopea nainen pinkaisee 1,5 mailia aikaan 10:46, mies 9:20. Istumaan nousujen ja punnerrusten välissä saa levätä maksimissaan 2 min, punnerrusten ja juoksun välissä 5 min. Nämä suoritukset olivat siis maximum -suorituksia ikäluokassa 30-34. Taulukoista löytyy vaadittavat suoritukset myös outstanding, excellent, good, satisfactory ja failure -arvosanoihin. Voit kurkata ne täältä.

Miten minulle sitten kävi tänään? Yllättäen suurin vahvuuteni, istumaannousut, oli tämänpäiväisen suoritukseni heikoin lenkki. 92 istumaannousua riitti kuitenkin outstanding arvosanaan ja seuraavalla kerralla tiedän aloittaa vauhdikkaammin. Punnerruksia rutistin itsestäni 52 ja juoksuajaksi kellotin 10:10. Olen aivan hitsin ylpeä itsestäni - laivaston standardien mukaan lähes maksimaalisessa kunnossa!

Kick Ass!

Uudet lenkkarit istuivat jalkaan kuin hansikas (öö, siis sukka) ja lisää ilonaihetta sain revittyä vielä uudehkoista pöksyistäkin. Pöksyt eivät siis repeytyneet, vaan pysyivät päällä loistavasti. Kuulostaa ehkä itsestäänselvältä, mutta kun ei ole. Minun on ollut vaikea löytää juoksutrikoita, jotka eivät putoa päältä. Syytän tästä päärynänmallista vartaloani. Jos olet törmännyt samaan ongelmaan, suosittelen kokeilemaan Under Armour -merkin housuja.

Go Veera! Pakko uskoa, kun se kerran lukee lenkkareiden lipassa.

8 kommenttia:

 1. Hyvännäköiset lenkkarit olet suunnitellut! Vaikka kirkkaat värit eivät ole muuten suosikkeja, niin juoksutossuissa ne on ihan must väri. Mielenkiintoista lukea tuosta fitness-testistä. Pitääpä joskus kokeilla. Olivatko nuo naisten testin punnerrukset "miesten punnerruksia"? Jos oli, niin huh huh.....Suomessa vastaava testi on hiukan erilainen, mukana on myös vauhditon pituus. Noissa ikään sidotuissa taulukoissa on se hyvä puoli, että kun tulos pysyy samana, niin arvio paranee n. 5 vuoden välein, kiitos vanhenemisen ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Lenkkarit ja treenivaatteet saavat olla riemunkirjavia, vaikka muuten olenkin suht hillittyjen värien ystävä.

   Punnerukset ovat siis ns.miesten punneruksia ja 1,5 mailia on himpun verran yli 2,5 km (5km on 3,1 mailia). Laivastolta löytyy myös laajempia testejä, joihin kuuluu uinti ja leuanvedot, mutta tämä on se karvalakkimalli.

   Olen taatusti paremmassa kunnossa kuin kaksikymppisenä, joten nuo ikätaulukot ovat oikeastaan aika kiva juttu :D.

   Poista
 2. Mulla valuu monet urheilupökät kans. Ootko kokeillut kompressiopöksyjä? Ne pysyy itellä aika hyvin päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon miettinyt noita kompressiopöksyjä, mutten vielä kokeillut. Pitää laittaa vakavaan harkintaan :).

   Poista
 3. Mina ostin just kompressiopoksyt asicsen outletista, ihan huiput, ei valu ja pysyy reenatessa paikoillaan. Ainut miinus on musta vari :) Tykkaan varikkaista vaatteista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen ääni siis kompressioneille :). Mustat on minulle ihan ok, sillä lenkkareista ja topeista löytyy värivalikoimaa. Hmmm... enpäs olekaan käynyt pitkään aikaan outlet -shoppailemassa...

   Poista
 4. Mä löysin eilen ohimennen, babyshowereissa ollessamme, eräänkin trail headin - sinne minne viimeksi ei löydetty. Go Veera -tossut pitää selkeesti ajaa joku kerta sisään myös haikkauksen saloihin! Tuo väritys on kyllä aivan ihana, voisin ottaa itellekin samanväriset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, tuollain ohimennen ne kyllä löytyy... Jeps, ehdottomasti pitää viedä tossut haikille!

   Poista