sunnuntai 10. toukokuuta 2015

San Diegon pikku-Aasia

Jos olet San Diegossa ja mielesi tekee aitoa aasialaista ruokaa, kannattaa suunnata kulku Convoy streetille. En tiedä miksi juuri Convoy st on muodostunut pikku-Aasiaksi, mutta sieltä niitä löytyy; kymmenittäin pieniä ja todella autenttisia ravintoloita.

Opimme lauantaina kantapään kautta, että ravintolat ovat todella pieniä ja ainakin viikonloppuiltana kannattaa varautua odottamaan vähintään tunti pöydän vapautumista. Mutta hyvää kannattaa odottaa. Ja jos ruuan odottaminen ei kuulu sanavarastoosi, kannattaa varata pöytä etukäteen.

Päädyimme lopulta japanilaiseen grilliravintolaan nimeltä Tsuruhashi. Japanilaisissa grilliravintoloissa ruoka grillataan usein itse. Pöydän keskellä on grilli ja lihat valitaan pitkältä ja hyvin monipuoliselta listalta, josta löytyy vaihtoehtoja kielen ja sydämen kautta ribseihin.

Lautasillemme päätyi lopulta kanan jalkoja, possun poskea, kasviksia ja vähän perinteisempiä naudan osia. Pöydän keskellä hohkaava grilli lämmitti mukavasti viileässä illassa ja ravintolan tunnelma kiidätti minut Japaniin.

Convoy streetillä riittää kokeiltavia ravontoloita. Seuraavaksi voisimme yrittää löytää vaikka oikein hyvän Ramen ravintolan ja kiinalaisen ravintolan. Sushia ei tarvitse enää etsiä, sillä suosikkimme Sushi Ota sijaitsee tässä ihan lähellä.

Makumatkat maailman ympäri ovat yksi USA:n isojen kaupunkien eduista. Kaikkea löytyy, kun viitsii vähän etsiä.

2 kommenttia:

  1. En muista jos se oli juuri tuolla kadulla mutta söin myös hyvää vietnamilaista ruokaa San Diegossa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Convoy st lisäksi hyviä aasialaisia ravintoloita löytyy ripoteltuna sieltä täältä, mutta tuolta kadulta löytyy kyllä jokaiselle jotakin.

      Poista