torstai 14. toukokuuta 2015

Yksin kotona

Phill on ollut tämän viikon Piilaaksossa työmatkalla, mikä tarkoittaa sitä, että minä olen viettänyt illat kotona yksin. Tai siis kolmisin kahden karvaisen kanssa.
Yksinolo on tuonut esiin taas joitain hassuja tapoja, joiden olemassaoloa en hetkeen muistanutkaan. 

Sänkykaaos
Meillä on iso queen sänky, jossa on Phillin poissaollessa paljon ylimääräistä tilaa. Vaikka Phill väittääkin minun olevan leveä nukkuja  (joka puskee hänet pieneen tilaan sängyn reunalle), nukun Phillin poissaollessa tarkasti omalla puolellani. Phillin paikalle kasaantuu viikon kuluessa läjä vaatteita, kirjoja ja lehtiä.

Aamusiivoilut
Phill saa nukkua usein aamuisin minua pidempään, joten yritän hoitaa aamutoimeni mahdollisimman hiljaa. Kun Phill on poissa, on hommasta hiljaisuus kaukana. Musiikit päälle ja imuri heilumaan. Olen tainnut kertoa ennenkin, että siivousintoni iskee aina väärään aikaan. Aamuvirkku kerkiää aamuisin vaikka mitä!

Roskasarjat
Kun Phill on kotona, katsomme useimpina iltoina yhdessä jakson tai kaksi lempparisarjojamme. Kun Phill on poissa, tappelevat Kardashianin sisarukset taustalla koko illan. Paino sanalla taustalla. Toinen maraton suosikkini on HGTV:n House Hunters ja remppaohjelmat.

Kissoille puhuminen
Puhun Kisulle ja Possulle kuin ihmisille. Selitän ja kommentoin, ihastelen ja valitan. Crazy cat lady? Ehkä, mutta on niistä oikeasti paljon seuraa ja iloa.

Tavarat lattialla
Phill oli jättänyt löhtökiireessään kengät keskelle olohuoneen lattiaa. Siinä ne jököttivät, kunnes ryhdyin tänä aamuna imuroimaan. Eivät siksi, että olisin jääräpäisesti jättänyt korjaamatta Phillin sotkut. Vaan siksi, etten huomannut niitä aiemmin.

Pimeässä istuminen
Kevät on jo sen verran pitkällä, että pimeä tulee täällä etelässäkin vasta himpun verran ennen kahdeksaa. En sytytä valoja heti kotiin tullessani ja löydän itseni joka ikinen ilta istumasta pimeässä olohuoneessa. Kerkiän istumaan siinä hyvän tovin ennen kuin muistan laittaa valot päälle. Ai miten niin aivokuollut?

Hitaan sadepaivan kaverit

Näillä mennään ja huomenna Phill tuleekin jo kotiin. Tänä iltana ulkona sataa muuten kaatamalla ja puhelin piippaa vähän väliä varoittaakseen tulvasta. Saapa nähdä päädynkö viettämään iltaa katolle vai selvitäänkö tästä sittenkin kuivin jaloin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti