tiistai 5. toukokuuta 2015

Toukokuun viides

Cinco de mayo on täällä taas. Tänä vuonna se napsahti vielä sopivasti tiistaille (Taco Tursday!) eikä illan syömisiä tarvinnut miettiä kahta kertaa. Tacoja! Nam!

Syömme tacoja aika usein -nykyään huomattavasti useammin kuin esim. New Hampshiressa asuessamme. Fish tacot haemme useimmiten Oscar's -kojusta (hole in the wall), mutta teemme me tacomme välillä myös itse.


Emme seuraa tacojemme kanssa oikein mitään sääntöjä, mutta Phillin salsoja on paha päihittää. Etenkin tuo mango habanero salsa (mangoa, sipulia, habaneroa, sipulia, habanero suolaa, vaniljasuolaa, limeä, hunajaa sekä cilantroa) on niin hyvää, että voisin syödä sitä lusikalla suoraan kiposta. Toinen must on avocado. Se sopii tacoon kuin tacoon. Muuten tacot toimivat hyvin pyttipannuna - tai siis tähdekääryleinä.


Tacoja lukuunottamatta toukokuun viides oli aika peruspäivä. May Gray on taas täällä. Päivät alkavat ja päättyvät täällä rannan tuntumassa pilvisinä, mutta väliin mahtuu usein aurinkoakin. Kotoa lähtiessä ei ikinä tiedä, miten kannattaisi pukeutua, sillä keskipäivällä sää voi olla jotain ihan muuta kuin aamulla ja Ocean Beachilla saattaa olla hernerokkasumua, vaikka Pacific Beachilla paistaa aurinko. San Diegon sääongelmat... Jep, jep.

Hullua ajatella, että eletään jo toukokuuta, kun ihan juuri vasta juhlittiin ystävänpäivää, joulua ja halloweenia. Kerran kun räpäytän vielä silmiä, taitaa olla jo juhannus...

2 kommenttia:

  1. Mä en ole vielä alkanut ymmärtää fish tacojen päälle. Jotenkin kala on niin outo yhdistelmä tacon kanssa... mutta avocado sen sijaan sopii tacoon kuin tacoon, tai oikeastaan melkein ihan mihin tahansa ruokaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Simppelit ja grillatut fish tacot on ollut mun taco-valinta siitä asti, kun muutettiin San Diegoon. Ja avocadot, ah, luonnon täydellisyys :). Jos tämä kuivuus joskus loppuu, haluan pihalleni avocadopuun.

      Poista