maanantai 25. toukokuuta 2015

Kotishoppailun alkumetrit

Ajatuksemme ostaa oma koti pysyi pitkään nimenomaan ajatuksena. Selailin kyllä tarjontaa netissä harvasen ilta ja huhuilin Phillinkin haaveilemaan kanssani miljoonabudjetin lukaaleista, mutta käytännössä ja realistisen budjetin rajoissa homma ei edennyt yhtään minnekään.

Sitten kävi niin, että vanhan työkaverini kanssa kuulumisia vaihtaessani puheeksi tuli myös kotishoppailu. Olin aivan unohtanut, että ystäväni mies on asunnonvälittäjä - sillä kun ei ollut ollut aiemmin minkäänlaista merkitystä. Ennen kuin huomasinkaan, meillä oli oma agentti ja sähköpostiini tulvi mielenkiintoisia listauksia. Tästä innostuneena astelimme viime viikolla pankkiin ja poistuimme sieltä lainatarjouksen kanssa. Hitsit, tämähän on helppoa.

Mutta eihän asunnon ostaminen ole oikeasti mitenkään helppoa tai kevyesti otettava asia. Kävimme tänään katsomassa neljää eri asuntoa, jotta saisimme jonkinlaisen kuvan siitä, mihin budjettimme oikeasti yltää haluamillamme alueilla. San Diegon asunnot ovat järkyttävissä hinnoissa! Siinä missä Texasissa asuisimme valtavassa ja modernissa omakotitalossa, saamme San Diegossa tyytyä pienehköön condoon. Mutta eivät nämä hinnat ole mihinkään laskemassa ja vuokrahinnoissa San Diego kulkee rinta rinnan New York Cityn kanssa - koko maan kalliimpana vuokramarkkinana.

Tämän päiväinen asuntoshoppailu oli paitsi hauskaa myös yllättävän positiivinen kokemus. Nähtävästi kuvani ulottuvillamme olevista asunnoista on ollut aika realistinen. Nykyisen kotimme kaltaiseen taloon meillä ole varaa, mutta emme me näin paljoa tilaa oikeasti tarvitsekaan. Tarkoituksenamme on ostaa kahden makuuhuoneen koti, joka on mukavalla ja turvallisella alueella ja helposti vuokrattavissa sijoitusmielessä. Joku saattaisi (saattoi) todeta kommenttejani kuunnellessaan, että rouva on katsonut liikaa HGTV:tä... Ehkäpä, mutta olen minä jotain niistä ohjelmista oppinutkin.

Kuva selkeästikin joulunalta, mutta hipsterien mekka, North Park, vaikuttaisi vahvimmalta ehdokkaalta uudeksi kotikaupunginosaksi...

Yksi näkemistämme asunnoista jumittui mieleeni ja kummittelee siellä edelleen. Myös Phill ihastui samaan pikkuiseen, mutta ääröttömän järkevään asuntoon, joka tuntui heti kodilta ja sijaitsee lähellä kaikkea. Asunnosta oli kuitenkin tehty tänään tarjous, joten saatoimme olla liian myöhään liikkeellä. Emme ole henkisesti valmiita tajouskilpaan, sillä harkitsimme oikean pesukoneenkin ostoa ainakin kaksi kuukautta, autosta nyt puhumattakaan. Ja oikeasti hei, eihän kukaan löydä sitä oikeaa heti ekana shoppailupäivänä. Eihän?

4 kommenttia:

 1. Onnea asunnonmetsästykseen! Itseasiassa me löydettiin se oikea asunto ekana shoppailupäivänä, tehtiin heti tarjous ja saatiin se asunto. Nyt ollaan 2 vuotta asuttu unelmiemme rivarikämpässä <3 mutta olenkin sitä mieltä, että nopeat liikkeet on näyttäviä ja harvoin arvon mitään vaan toimin. Viidakon laki toteutuu aina, nopeat syö hitaat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mahtava kuulla, että se oikea voi ihan oikeasti sattua kohdalle heti ja uskalsitte toimia :). Ehkä vaikeimmalta tuntuu se, että näillä hinnoilla ja meidän budjetilla tuskin löytyy täydellistä kotia. Jostain pitää tinkiä ja sen hyväksyminen on näin äkkisältään vaikeaa.

   Poista
 2. Tsemppia hankintaan! Meille ostettiin talo viime syksyna taalta NH:sta ja voi etta meinaa jarki lahtea taman kanssa. Enaa en vanhoihin taloihin sekaannu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teilla on kyllä ollut aivan liikaa huonoa onnea matkassa. Meidän vuokratalo NH:ssa oli vähän samaa luokkaa ja muistan ajatelleeni aika monta kertaa, että onneksi ei ole oma talo, josta olisi itse vastuussa. Jaksamisia teille! Toivottavasti jossain vaiheessa saatte huokaista ja nauttia vanhan talon viehätyksestä.

   Poista