keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Peli-ilta

Kun Phill asui Hawaijilla ja minä Suomessa, vietimme usein laatuaikaa tietokoneen äärellä. Puhuimme skypessä, chattailimme messessa ja testailimme suhteemme kestävyyttä mesepelien parissa. Ehkäpä juuri siksi innostuinkin valtavasti, kun ystävämme johdattivat meidät viime lauantaina jackbox.tv:n maailmaan.

Jackbox.tv on digitaalinen peli, tai oikeammin pelipankki, johon kuuluu hauskoja tv:n kautta pelattavia pelejä. Pelejä voi pelata yhdessä kavereiden kanssa, sillä pelin ohjaamiseen ei tarvita mitään puhelinta tai tablettia kummempaa.


Kokeilimme läpi viisi eri peliä, joista kolmesta tuli heti suuria hittejä. Suosikkejani olivat hauska tietovisa, Rappakaljaa muistuttava valehtelupeli sekä piirrospeli, jossa pystyi korvaamaan taiteelliset ansiot mielikuvituksella sekä hyvillä selittämistaidoilla.


Drawful pelissä jokainen pelaaja saa piirrettäväkseen lauseen. Tuotos näytetään muille pelaajille, joiden pitää kirjoittaa oma ehdotuksensa siitä, minkä lauseen piirtäjä yritti väkertää. Lopuksi pelaajat arvaavat, mikä ehdotuksista oli alkuperäinen. Arvatkaa minka noista ylläolevista lauseita minä yritin kuvata...

Periaatteessa pelit olivat siis hyvin tavallisia lauta-/korttipelejä, jotka oli päivitetty digiaikaan ja muokattu entistä hauskemmiksi. Toimi meidän kaveriporukassa ja toimii varmasti myös perheille, joiden lapset ovat kasvamaisillaan ohi perheen yhteisistä peli-illoista. Näitä pelejä pelaillessa kaikki räpläävät yhteisöllisesti puhelimiaan ja lopputuloksen näkee telkkuruudulta. Hauska idea ja menee meilläkin hankintaan!

Ja ei, tämä ei ollut maksettu mainos vaan ihan aito vinkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti