lauantai 2. toukokuuta 2015

Oli meilläkin vappu

Vappu on yksi lempparijuhlistani. Tai siis oli. Jyväskylässä opiskellessani juhlimme ystävieni kanssa aina pitkään ja hartaasti. Teimme munkkeja ja simaa, biletimme Seminaarinkadulla  ja pikkinikkeilimme Harjulla. Pahimpina sade- tai pakkasvuosina piknik siirtyi ehkä parvekkeelle tai pyöreän pöydän ympärille, mutta väliin se ei tainnut jäädä kertaakaan.

Vappu on kuitenkin yksi niistä juhlista, jotka kuuluvat kohdallani kiinteästi Suomeen ja Suomessa opiskelijavuosiin. Ei se olisi sama enää sielläkään, vaikka ystäväporukkamme pitääkin edelleen yhtä.

Mutta miksi kilpailla vanhojen vappumuistojen kanssa, kun uusiakin olisi tarjolla. Raija ehdotti lauantaille pientä vappu piknikkiä ja me olimme tietenkin heti messissä. Raija toi miehensä kanssa simat ja munkit, Phill ja minä lohipiirakan ja mölkyn.
Herkkuja napaan ja mölkky heilumaan. Pelailumme keräsi paljon uteliaita katseita, mutta kukaan ei tullut kuitenkaan kysymään, mitä oikein puuhailimme. Ehkäpä he googlettavat mölkyn myöhemmin ja hankkivat itselleenkin tämän pihapelien kunkun. Ehkäpä. Parin vuoden päästä saatetaan saada jo turnaus aikaiseksi.
Ei ollenkaan hullumpi vappu tämäkään.Munkit ja sima maistuivat Kalifornian auringon alla aivan yhtä hyville kuin Suomessakin. Ehkäpä jopa himppusen verran paremmille, sillä ne oli kuorrutettu extra-annoksella nostalgiaa ja kotikotikotikaipuuta.

2 kommenttia:

  1. Vähän oli kiva kun hoksasit ottaa Mölkyn messiin! Kivaa oli ja herkut maistuivat, meiltä puuttui vain YO-lakit päästä ja ulkona oli hippasen liian lämmintä ollakseen Vappu kotikotona, mutta mitäpä pienistä. :) Eikä onneksi tarttenut lähteä etsiskelemään niitä kelluvia rusinoita vaan ne päättivät ihan itse alkaa kellua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, kun en mä oikein vieläkään tiedä, mistä niitä leijuvia rusinoita edes löytäisi... :) Kivaa oli kyllä! Mölkkyä voisI pelata paljon useamminkin.

      Poista