lauantai 14. helmikuuta 2015

Tykkään ja rakastan

Oletteko koskaan ajatelleet, että pitäminen ja rakastaminen ovat loppujen lopuksi kaksi hyvin erilaista tunnetta (jos rakkautta nyt edes yhdeksi tunteeksi lasketaan). Joistain asioista pidän, mutta en rakasta. Toisia asioita (tai lähinnä ihmisiä) rakastan, mutta se ei tarkoita automaattisesti sitä, että pitäisin niistä/heistä jokaikinen hetki.

Esimerkki #1: lihapulla

Pidän lihapullista aivan valtavasti ja saataan jopa joskus sanoa rakastavani niitä. Mutta ihan näin meidän kesken voin kertoa, että rakkaus -sana lihapullien yhteydessä on ehkä hieman liioiteltua. Tulen varmasti pitämään lihapullista ikuisesti, niin elämän myötä- kuin vastamäissä, mutten usko, että pitäminen muuttuu koskaan rakastamiseksi.

Esimerkki #2: Phill

Rakastan Philliä aivan valtavasti ja ihan aina. Mutta joskus meilläkin on hetkiä, jolloin toisesta pitäminen on koetuksella. Riidan jälkeen emme koskaan kysy toisiltamme, rakastatko minua vielä. Tärkein kysymys kuuluu: Do you like me?"  Jos vastaus on kyllä, on aika kypsä riidan selvittämiseen. Yleensä kyllä vastaukseen ei tosin vaadita muuta kuin kysymys. Johtuu ehkä siitä, että 99% riidoistamme johtuu siitä, että minulla on kiukkunälkä tai meistä jompikumpi on väsynyt. Kysymyksestä on tullut jonkinlainen anteeksipyynnön esiaste.

Tänään on kuitenkin tullut pidettyä ja rakastettua täysillä. Lautaselta ei ole löytynyt lihapullia, mutta kaikkia muita herkkuja kyllä - niin paljon, ettei nälkä ole päässyt yllättämään. Loistavaan päivään on kuulunut myös ihania punaisia ruusuja, joita Kisu ja Possu ovat syöneet sulassa sovussa aina kun olemme kääntäneet selkämme.


Todellinen ystävyyden ja rakkauden täyteinen päivä - täydellinen lauantai.

4 kommenttia:

 1. Ihana kuva. :)

  Haha, niin totta hihittelin lukiessani niin et mies tuli oikein ihmetteleen et mitä ihmettä mä luen. :) Me just viimeisten vieraiden kera pohdittiin tuota samaa rakastan -sanaa. Tulimme siihen tulokseen, että suomalaiset käyttävät rakastan sanaa vain kun sitä ihan oikesti tarkoittaa ja nimenomaan siinä mielessä että tunnetta on mukana. Kuinka usein kuulee vaikka suomessa kadulla ventovieraan huikkaavan 'oi, rakastan sun kenkiä' tms. :) Pitäisin vähintään hulluna sellaista. :D Täällä se taas on ihan arkipäivää eikä siihen kiinnitä ihmeemmin huomiota ja rakastaa itsekin vähän sitä ja tätä tarpeen vaatiessa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, minusta on tullut paljon herkempi rakastamaan Suomesta muutettuani. I like your shoes kuulostaa melkein väärältä.. Love se olla pitää! :D

   Poista
 2. Samaistun niiin tuohon sun kiukkunälkään. Silloin ei hyvä heilu :) musta tuli 5 Englannin vuoden aikana melkoinen rakastaja myös. Minäkin lovetan ventovieraan kenkiä en vsin liketä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Phill ei ollut ennen minuun tutustumistaan kuullutkaan kiukkunälästä, mutta tunnistaa nyt merkit ja osaa toimia nopeasti :).

   Poista