tiistai 24. helmikuuta 2015

Mitä teimme ennen kvinoaa?

Oletteko huomanneet, että kvinoa (tai quinoa) on nykyään pop? Boliviassa sen päälle on ymmärretty aina, mutta viimeisen parin vuoden aikana kvinoasta on tullut super myös USA:ssa. 

Nykyään kvinoaa löytyy USA:ssa ainakin sipseinä, pastana, ryyneinä sekä hiutaleina. Kvinoaa löytyy myös minun lautaseltani vähintään pari kertaa viikossa (tai päivässä), sillä sen ravintoarvoja on vaikea päihittää. Käytän kvinoaa aamupalasörsseleissä, lounassalaattien täytteenä, lihan lisukkeena sekä herkkuna/välipalana sipsien muodossa. Tänään minulla oli todellinen kvinoan suurkulutuspäivä, sillä söin töissä lounaaksi sunnuntaina tekemääni kvinoa-kasvissörsseliä ja illallisella korvasin tavallisen pastan kvinoaspaghetilla.

kvinoaa, uunissa kypsennettyä bataattia, pannulla paistettua sipulia, herkkusieniä, lehtikaalia ja serranopaprikaa, herneitä ja herneenvarsia (pea shoot). Toimi!


Mitä ihmettä tein ennen kvinoaa? Miksi minulla kesti näin kauan löytää se lautaselleni? Onko kvinoalla jokin synkkä salaisuus? Voisiko joku kehittää myös terveellisen kvinoasuklaan? Ja viimeisenä muttei vähäisempänä, voiko kvinoasta saada yliannostuksen?

3 kommenttia:

 1. Mun on pitänyt vaikka kuinka monta kertaa ostaa ja kokeilla, mutta vieläkään en ole kauppareissuilla quinoan olemassaoloa muistanut... Eilen juur luin siitä lehtiartikkelin ja sitähän on eri värejä (eli makujakin)..Tähän mennessä quinoa-kokemukseni rajoittuu johkin muutamaan ravintolakokeiluun, enkä edes muista miltä se maistuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Quinoan maku ei ole kovin voimakas, eli sitä on helppo muokata joka suuntaan. Parasta on se, että quinoassa on paljon enemmän protskua kuin esim. riisissä tai pastassa. Kannattaa siis antaa sille mahis seuraavalla kauppareissulla :).

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista