keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Possu ressu

Pikku Possu ei ole enää niin kovin pikkuinen. Painoa on tullut parissa kuukaudessa lisää huimat 4 lbs ja ikääkin Possulla on nyt jo 4-5 kuukautta. Tämän kunniaksi viemme Possun eläinlääkäriin hakemaan vesikauhurokotteen.

Eläinlääkäri totesi possun olevan komea ja terve kissa, mutta ehdotti kuitenkin matotestiä, sillä erilaiset parasiitit ovat aika yleisiä eläinsuojasta tulleiden kissojen keskuudessa. Näyte otettiin ja seuraavana päivänä saimme kuulla, että näyte oli positiivinen ja Possu tarvitsisi pikaisesti lääkekuurin.


Possulta löytynyt mato oli tietenkin myös tarttuvaa laatua, joten myös Kisu piti testata ja meidän ihmisten oli oltava tavallistakin tarkempia käsienpesun kanssa. Kaikeksi onneksi Kisun näyte oli negatiivinen eikä meilläkään ole ollut minkäänlaisia oireita.  Ainoaksi tehtäväksi jäi siis Possun lääkitseminen.


Possu sai kolmen päivän kuurin nestemäistä lääkettä, joka annettiin suoraan ruiskulla suuhun. Koska Kisu ei ole sairastanut koskaan, ei minulla ole minkäänlaista kokemusta eläinten lääkitsemisestä. Onneksi on YouTube! Katsoin kaksi videota, joissa eläinlääkäri näyttää, miten homma hoituu sujuvasti. Näyttihän se helpolta, mutta fiksuna likkana osasin jo epäillä, että tuskinpa se niin helppoa olisi käytännössä. Vielä vaikeampaa hommasta teki se, että videoiden niksit ja neuvot olivat täydellisen vastakohtaiset. Ensimmäisessä videossa kehotettiin ruiskuttamaan nestettä suuhun hitaasti, jotta kissa ressukka ei tukehtuisi tai oksentaisi. Toisessa videossa lääkäri esitteli kissan päästä löytyvät taikaluut, joista pää kääntyy taaksepäin helposti samalla kuin suu aukeaa automaattisesti. Sitten ei muuta kuin lääke suuhun kertarysäyksellä.


Kumpaako sitten uskoin? No en kumpaakaan, vaan hoidin homman freestylellä. Possu on onneksi ehkä maailman helpoin kissa, sillä hänet voi asettaa syliin ihan mihin tahansa asentoon eikä Possu hievahda siitä mihinkään. Possu nukkuu mitä kummallisemmissa asennoissa ja kehrää samantien, kun joku koskettaa häntä. Ei siis muuta kuin Possu kainaloon, ruisku sivusta suuhun ja lääke sisään vähän kerrallaan. Possu ei selkeästikään pitänyt lääkkeen mausta, mutta ei pyrkinyt sylistä pois eikä piileskellyt pöydän alla, niin kuin Kisu olisi taatusti tehnyt. Onneksi Kisu ei ollut saanut tartuntaa, sillä Kisulla on sekä kokoa että omaa tahtoa paljon enemmän kuin Possulla. 


Nyt lääkekuuri on ohi ja Possun pitäisi olla entistäkin terveempi. Hyvä muistutus kuitenkin taas siitä, kuinka tärkeitä säännölliset eläinlääkärireissut ovat. Tämä mato saatiin napattua ajoissa, eikä siitä ollut Possulle mitään pysyvää haittaa. Lääkkeestäkään ei tainnut jäädä traumoja, sillä löysin Possun leikkimästä lattialla kivasti pyörivällä ruiskulla, kun hetkeksi käänsin selkäni... Meidän Possu ressu on aika veikeä tapaus.

2 kommenttia:

 1. Me saatiin aikanaan meen yhdelle kanille antibioottikuuri, yksi pilleri (kyllä PILLERI) joka piti syöttää muistaakseni viiden päivän aikana tasaisesti. Vähän siinä sitä pilleriä käänneltiin ja mietittiin et mitenhän sen a) saa jaettua viiteen ja b)kanin suuhun niin et se päätyy masuun eikä lattialle... Onneksi tällä kanilla oli kokoa viitisensataa grammaa, joten ei muuta kuin kani kainaloon ja pilleri ruiskuun likoomaan. :) Kani ja korvatulehdus on muuten melko veikeä yhdistelmä, se kani meni kirjaimellisesti pitkin seiniä tasapainon puuttuessa, onneksi tuli nopeasti kuntoon.

  Possu on kyllä mainio tapaus - just tänään töissä siittä juttelin, kun tuli puheeksi jalassani olevat arvet... Hyvin pysyy muuten arvet, pitänee tulla uusia metsästämään pian. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, yksi pilleri :D... Saattaisin hetken aikaa raapia päätäni minäkin. Voi kani ressukkaa!

   Possu on oppinut erottamaan jo paljaana ihon vaatteista, mutta, ei vieläkään ymmärrä, että jotkut vaatteet ovat ohuita ja niitä pitkin ei saa kiivetä. Ylös on aina kova hinku... Onneksi hypyt ovat päivä päivältä korkeampia. Kohta sitä ei pidättele mikään :).

   Poista