Viime viikolla meinasi iskeä paniikki, kun sekä Vonsin että Whole Foodsin mantelivoihyllyt ammottivat tyhjyyttään. Koska ilmankaan ei voi elää, ostin pussillisen manteleita ja purkin maapähkinäöljyä. Aiemmin olen tehnyt mantelivoini uunissa paahdetuista manteleista ja tilkasta oliiviöljyä, mutta tällä kertaa jätin mantelit paahtamatta ja kokeilin, mitä tapahtuu, jos vaihtaa oliiviöljyn maapähkinäöljyyn.
Tuloksena oli hieman rakeisempi ja kevyesti maapähkinävoille maistuva mantelivoi. Ehkä yksi parhaimman makuisista almond buttereista ikinä! Seuraavalla kerralla aion tosin paahtaa mantelini, sillä rakeinen ja jäykempi rakenne sopii kyllä jogurtin sekaan, muttei dippailuun tai levitteeksi. Paahtaminen vapauttaa pähkinän öljyn ja voista tulee luonnollisestikin voimaisempaa.
Tämä siis kaikille teille, jotka haluaisitte hyödyntää mantelivoin ravintoarvot, mutta rakastatte maapähkinävoin makua. Ei muuta kuin mantelit ja maapähkinäöljy food processoriin ja hippunen suolaa perään. Tulee hyvää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti