lauantai 20. syyskuuta 2014

Vahingossa paranneltu pähkinähybridivoi

Olen mantelivoin (almond butter) suurkuluttaja. Sekoitan sitä aamuisin jogurttiin tai dippailen siihen banaania treenin jälkeen. Ravintoarvoja vertailtaessa mantelivoi peittoaa maapähkinävoin (peanut butter) mennen tullen, mutta lähes aina mantelivoita hehkuttaessani saan kuulla, että se ei kuulemma maistu miltään. En ole kyllä yhtään samaa mieltä... Minusta se on herkullista! En ikinä osta sokeroitua mantelivoita, mutta pieni ripaus suolaa tekee ihmeitä. USA:han muuttaessani inhosin maapähkinävoita, mutta pehmeämpi mantelivoi vei kieleni heti mennessään. Ajanmyötä olen oppinut rakastamaan myöskin maapähkinävoita, mutta mantelivoi on edelleenkin pähkinävoilistani kunkku.

Viime viikolla meinasi iskeä paniikki, kun sekä Vonsin että Whole Foodsin mantelivoihyllyt ammottivat tyhjyyttään. Koska ilmankaan ei voi elää, ostin pussillisen manteleita ja purkin maapähkinäöljyä. Aiemmin olen tehnyt mantelivoini uunissa paahdetuista manteleista ja tilkasta oliiviöljyä, mutta tällä kertaa jätin mantelit paahtamatta ja kokeilin, mitä tapahtuu, jos vaihtaa oliiviöljyn maapähkinäöljyyn.


Tuloksena oli hieman rakeisempi ja kevyesti maapähkinävoille maistuva mantelivoi. Ehkä yksi parhaimman makuisista almond buttereista ikinä! Seuraavalla kerralla aion tosin paahtaa mantelini, sillä rakeinen ja jäykempi rakenne sopii kyllä jogurtin sekaan, muttei dippailuun tai levitteeksi. Paahtaminen vapauttaa pähkinän öljyn ja voista tulee luonnollisestikin voimaisempaa.


Tämä siis kaikille teille, jotka haluaisitte hyödyntää mantelivoin ravintoarvot, mutta rakastatte maapähkinävoin makua. Ei muuta kuin mantelit ja maapähkinäöljy food processoriin ja hippunen suolaa perään. Tulee hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti