torstai 18. syyskuuta 2014

Tauko arjesta

Välillä arki vie mukanaan niin ettei elämälle meinaa riittää aikaa. Tiedättekö, kun tuntuu, että aina on töissä tai hoitaa kaikkia tylsiä pitäisi, pitäisi -juttuja. Kun rutiinit (kivatkin sellaiset) urautuvat paikalleen ja tuntuu, että sama rumba toistuu päivästä toiseen. Kun päivät, viikot ja kuukaudet soljuvat omalla painollaan ja yksityiskohdat painuvat unholaan. Pidän arjestani töineen ja harrastuksineen, mutta välillä siitäkin on hyvä pitää pieni tauko - sekoittaa pakkaa ja heiluttaa rutiineja uuteen uskoon.

Yhtenä arki-iltana viikossa lähdemme Phillin kanssa treffeille. Käymme syömässä ja ehkä lasillisella. Joskus käymme kävelyllä tai pyöräilemässä ja toisinaan ajelemme Pacific Beachin ulkopuolelle kokeilemaan uusia ravintoloita. Näinä iltoina tuntuu aina ihan perjantailta ja työasiat karkaavat kunnolla mielestä. Vaikka aina sanotaankin, että aika lentää kun on kivaa, tuntuu treffi-ilta normaalia koti-iltaa pidemmältä - tehokkaammin käytetyltä. 

Treffi-iltojen lisäksi pehmennän arkeani mahdollisimman usein pienillä nautinnollisilla hetkillä - arjen luksuksella. Arjen luksuksen ei tarvitse olla oikeasti mitään kovinkaan hienoa, riittää, että pysähdyn ja nautin hetkestä. Joskus hetkeen kuuluu keskeisesti suklaapala, toisinaan taas muutama extraminuutti aamulla. Yksi vakituisista onnentuojista on erityisen herkullinen lounas. Sen avulla jaksan hymyillä läpi aamun ja pitkälle iltapäivään.


Näillä nikseillä minä pärjään normaalin arkibluesini kanssa, mutta joskus voi tietenkin olla niinkin, että oma elämä tai arki vaatii hieman suurempaa mylläämistä ja järjestelyä. Pelkkien lomien ja vapaapäivien varaan ei omaa hyvinvointiaan kannata rakentaa. Elämästä suurinosa kun on kuitenkin sitä tavallistakin tavallisempaa arkea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti