sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Itse tehdyt tortelliinit

Sunnuntainen aamupäivä vierehti tällä kertaa kokkauspuuhissa. Kaivoimme kaapista esiin pölyttyneen pastakoneemme ja valmistimme lounaaksi juustotäytteisiä tortelliineja.

Seurasimme touhussamme hieman mukaillusti Alton Brownin ohjetta.

3 cups jauhoja
2 munaa
3 rkl vettä
1 tl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa

Alkuperäisessä ohjeessa neuvotaan lisäämään nestemäiset aineet jauhojen sekaan puhtaalla alustalla, kahdella sormella sekoittaen. Phill teki taikinan juuri päinvastoin, eli sekoitti ensin nestemäiset aineet kulhossa ja lisäsi lopuksi jauhot. Hyvin toimi, mutta jauhoja meni hiukkasen vähemmän kuin 3 kuppia.

Kun taikinan ainekset on sekoitettu, muodostetaan siitä kiekko tai pallo, jonka annetaan levätä kelmun alla n. tunnin verran.


Täytteen valmistimme ricotta-juustosta, raastetusta parmesanista, kananmunasta, mustapippurista, valkosipulista ja persiljasta.


Taikinan levättyä alkoi työläin ja hauskin osuus. Phill rullasi ja minä täytin sekä muotoilin. Tiimityö kunniaan! Yksin hommassa olisi mennyt kyllä ikä ja terveys...




Laita nokare täytettä pyörylän keskelle. Kostuta pyörylän reunat vedellä. Taita reunat yhteen ja painele tiiviisti kiinni. Lopuksi pyöräytä puolikuun reunat yhteen.


En ollut koskaan aiemmin muotoillut tortelliineja, mutta homma oli yllättävän helppoa ja hauskaa. Yksikään ei auennut keittäessä (tap, tap!).

Kun taikina oli rullailtu ja muovattu, lähdimme juoksulenkille ja jätimme tortelliinit reiluksi tunniksi kuivumaan. Taisivat kuivua loppujen lopuksi lähemmäs kaksi tuntia, sillä kotiin tullessamme löysimme takaoven verkosta mustanlesken (black widow) ja muutaman palluran hämähäkin munia. Tuhoamisoperaatiossa meni hetki pieni, varsinkin kun Kisu yritti auttaa parhaansa mukaan (lue: Phill toimi, minä tärisin ja kiskoin Kisua kauemmas...).

Lähetettyämme hämähäkit autuaammille verkontekomaille, keitimme tortelliinit kypsiksi. Suosittelen valkkaamaan mahdollisimman ison kattilan ettei tule ruuhkaa (opittu kantapään kautta).


Sitten se paras osuus, eli syöminen. Herkuttelimme tortelliinimme tällä kertaa pinaatin ja grillatun naudanlihan kanssa. Kastikkeeksi Phill taikoi yrttivinagretten silputusta persiljasta, rakuunasta ja ruohosipulista sekä valkoviinietikasta, oliiviöljystä, suolasta, pippurista ja ripauksesta sokeria.


Nom, nom! Arvatkaa, mitä minä otan huomenna evääksi töihin?! Ajatus maanantaista ei tunnu enää laisinkaan pahalta.

6 kommenttia:

  1. Hyi, teillähän on tällä viikolla ollut tunkua ulko-ovilla. O.o Onneksi Phill oli tänään kotona!

    Ruoka taas näyttää herkulliselta, joskus on kiva kokata oikein ajan kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei olisi kotiviikonloppu voinut osua juuri parempaan väliin! Hämähäkkien lisäksi Phill sai puuhailla myös tukkeutuneen viemärin kimpussa :P.

      Tänä viikonloppuna tuli kokattua monta tuntia. Nyt on jääkaappi täynnä tähteitä. Saan laiskotella iltaisin :).

      Poista
  2. Löysin blogisi aivan vahingossa ja kuinkas kävikään: tämän tekstin luettuani luin kertarysäyksellä koko blogisi alusta alkaen! Olen aivan myyty: tyylisi kirjoittaa, kauniit kuvat, mielenkiintoinen sisältö.. Aivan huippu! Tämä flunssapäivä vierähti mukavasti peiton alla tabletti kädessä lukien blogiasi kuin hyvää romaania. :) Sait minusta uuden vakkari lukijan, odotan jo seuraavaa tekstiäsi kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista palauttesta! Kiva, että sain viihdyttää flunssapäivääsi :).

      Poista