sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Oli kerran steampunk-Halloween

Halloween ei kuulu suosikkijuhlieni joukkoon ja edellisistä isoista aikuisten halloween-pippaloista on vierähtänyt jo useampi vuosi. Tänä vuonna otimme kuitenkin vahingon kaksin käsin takaisin, kun saimme mutkan kautta kutsun todellisiin hardcore halloween-juhliin kavereidemme naapuriin.

Juhlien teema oli Alice in steampunk wonderland. Liisa Ihmemaassa oli toki ennestään tuttu, mutta steampunk-ilmiöön törmäsin ekan kerran vasta muutama viikko sitten. Hyvin lyhyesti selitettynä steampunk on sci fi genre, jossa on jämähdetty höyryaikaan. Vielä lyhyemmin selitettynä mistä tahansa asusta saa steampunk asun, jos asuun liittää metallityöläisen lasit. Ainakin melkein.

Pyörittelimme mielessämme eri asuvaihtoehtoja ja päädyimme kaneiksi. Phill oli the March Hare ja minä The White Rabbit. Aloimme metsästämään asujemme yksityiskohtia niinkin aikaisin kuin päivää ennen juhlia. Kaikeksi onneksi hommaan ei mennyt paria tuntia enempää, sillä USA:sta löytyy kunnioitettava määrä Halloweeniin erikoistuneita popup -kauppoja ja parilta läpi käymältämme kirppikseltäkin löytyi sopivaa rekvisiittaa. Se mitä kaupasta ei löytynyt (ruskeat kaninkorvat ja asekotelo) tehtiin itse. Tai siis Phill teki. Minun askartelukiintiö oli tullut täyteen jo töissä.


Olimme asuihimme todella tyytyväisiä. Vaatteet löytyivät kummankin omasta kaapista Phillin kirppikseltä ostettua liiviä ja minun sukkiksia lukuunottamatta. Loput oheisrekvisiitat ja asusteet löytyivät halloween-kaupan steampunk osastolta. Kyllä vain, sellainenkin on nähtävästi olemassa. Phillin asun kruunasi lauantaiaamuna kirppiksellä silmiin osunut pullo, joka oli juuri sopiva pisten i:n päälle.

Itse juhlat olivat mahtavat, vaikka kuvasaldo jäikin pimeyden ja hauskuuden keskellä lähes nollaan. Juhlista löytyi vimpan päälle valmistetut koristelut, täysi baari baarimikkoineen ja yllinkyllin ruokaa. Ei jäänyt epäselväksi, että järjestäjät ovat valtavia halloween-faneja ja todella vieraanvaraisia tyyppejä.

Kiva ilta vaati veronsa ja tänään onkin sitten hieman väsyttänyt. Huomenna pitäisi jaksaa kuitenkin vielä toinen juhlarupeama töissä enkä epäile hetkeäkään etteikö tiedossa olisi hyvin railakkaat ja rankat pippalot. Töitten jälkeen en aio tehdä yhtään mitään muuta kuin ojentaa karkkia trick or treattaajille, jos sellaisia sattuu eksymään ovemme taakse.

Onneksi Halloween on vain kerran vuodessa...

4 kommenttia:

 1. Ootteppa kivan nakosia :) Ja tuo teidan terassi on kylla aivan ihana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Terassilla viihtyy, vaikka viimeistelyt onkin vieläkin vähän kesken :).

   Poista
 2. todellakin väsynyt olo..heh ja kirveskin tais unohtua uberiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltäkin katosi yksi korva ja yksi häntä :D. Mutta oli se sen arvosta.

   Poista