tiistai 1. syyskuuta 2015

Hui hai hellettä

Puhelimeni piippasi torstaiaamuna geo-ilmoituksen merkiksi. Varoituksen aiheena oli tällä kertaa extreme heat, eli järkky kuumuus. Jeps, tällä kertaa ei varoiteltu turhaan. Täällä oli loppuviikosta ja viikonloppuna ihan pirun kuuma. Samaa on luvassa myös ensi viikonlopuksi.

Kuumana viikonloppua voi kasvattaa sähkölaskua kotona, viettää paljon aikaa autossa ja ilmastoiduissa kaupoissa tai hypätä mereen rannalla. Mereen minäkin olisin varmasti päätynyt, ellei agendalistani olisi ollut täynnä kotihommia ja ellei La Jollan rantoja olisi suljettu haihavainnon vuoksi. San Diego sai lauantaiaamuna yllätysvieraan, kun vasarapäähai päätti tulla tsekkaamaan, mikä meininki on La Jollassa.

Katselin melojien kuvaamaa videota hain uiskentelusta ja aika ylväältähän se näytti. Vedessä olijat hyppäsivät melojien kanootteihin ja kaikki selvisivät rannalle turvaan. Hailla ei ollut mitään mielenkiintoa popsia uimareita suuhunsa, mutta viranomaiset katsoivat silti parhaaksi sulkea La Jolla Coven ja Shoresin rannat 24 tunnin ajaksi. Seuraavana päivänä hai tavattiin hiukan kauempana rannasta, mutta tällä kertaa välimatkaa oli jo niin paljon, että kaikki osapuolet saivat jatkaa pulikoimistaan rauhassa.

Elo- syyskuu ovat Kaliforniassa vuoden kuumimmat kuukaudet. Syksystä ei siis ole täällä vielä tietoakaan - ellei sitten lasketa kurpitsaoluiden ilmestymistä kaupan hyllyille (Ballastpointin kurpitsaolut oli two thumbs up!). Mieleni haaveilee kuitenkin jo farkuista ja neuleista ja jopa niin viileistä illoista, että voimme kokeilla kodistamme löytyvää takkaa. New Hampshiressa tai Suomessa se olisi saattanut tulla hieman enemmän tarpeeseen, mutta eiköhän täälläkin saada taas talvella takkakelit aikaiseksi, kun talojen eristys on, mitä on. Takkamme on ihan oikea puutakka, mutta siinä ei saa kuulemma polttaa kerralla paria halkoa enempää, sillä rakenteet eivät kestä liikaa kuumuutta. Tänään lämpötila tippui reilusti alle kolmenkympin, mikä tuntui mukavalta ja sai juoksunkin sujumaan taas pitkästä aikaa. Mutta ei tämä vielä tässä ollut. Viikonloppuna kivutaan taas reilusti kolmenkympin yli ja lähdetään moikkaamaan haikavereita rannalle. Nuo vasarapäät ovat aika söpöjä - sopivalta etäisyydeltä katsottuna ainakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti