torstai 3. syyskuuta 2015

Retropesula

Sulje silmäsi ja kuvittele mielessäsi mahdollisimman stereotyyppinen amerikkalainen kolikkopesula. Löytyykö sieltä rivi päältä täytettäviä pesukoneita  (check), toinen mokoma jättimäisiä kuivureita  (check), joukko erilaisia kolikoilla toimivia automaatteja (check), kolikkopuhelin (check), puupaneloidut seinät (check) sekä televisio, jossa pauhaa roskaohjelmien kunkku: Skandaalinhakuinen talk show, jossa selvitetään valheenpaljastustestin avulla, kuka petti ja ketä (check).


Jeps, näissä maisemissa ollaan. Onneksi täältä löytyy myös WiFi ja kasa jo parhaat päivänsä nähneitä muotilehtiä. Muuten ei ehkä naurattaisi näin kovasti.

Muuttomme suurin murheenkryyni on ollut pesukone-kuivuri -yhdistelmämme. Ensin Phill ja kaverit ähisivät asunnon mukana tulleet laitteet alas ja autotalliin säilytykseen. Ja heti perään, hieman suuremman ähinän saattelemana, meidän omat ja hyviksi havaitut vekottimemme niille tarkoitettuun, turhan pieneen, syvennykseen. Koneet mahtuivat, mutta johtojen kytkeminen ahtaassa tilassa vaati melkoista akrobatiaa - varsinkin kun pistoke ja johto olivat väärää paria.

Seuraavana viikonloppuna kaverit tulivat kylään toistamiseen ja taas ähistiin. Kuivuri alas, johdon vaihto ja kuivuri takaisin ylös. Kokeilimme heti, että laitteet toimivat. Ja toimivathan ne hetken, ennen kuin kuivuri poltti sulakkeen. Kuivurimme ei ole ainoastaan liian iso, vaan myös liian tehokas sille varattuun sulakkeeseen nähden. Nopsaanhan tuo sähkömies vaihtaisi sulakkeen oikeaan, mutta ensin meidän pitää selvittää, kuinka lähellä pääsulakkeen kapasiteetin rajoja olemme jo nykyisellään.

Onnea on oma sähkömies, minulla menisi jo sormi suuhun. Onnea on myös yhteinen neljän päivän viikonloppu, jonka aikana aiomme joko saada laitteet kuntoon tai luovuttaa ja vaihtaa takaisin asunnon mukana tulleeseen mini pesukoneeseen ja kuivuriin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti