lauantai 5. syyskuuta 2015

Samaan aikaan laivastossa

Shore dutyn aikana on aika helppo unohtaa, mitä sukellusvene-elämä oikeasti on. Viime marraskuusta lähtien elämämme langat ovat olleet huomattavasti enemmän omissa käsissämme. Muutamaa työviikonloppua ja -matkaa lukuunottamatta Phill on työskennellyt maanantaista perjantaihin ja ollut kotona lähes aina ennen minua. Yllätyksiä ja suunnitelman muutoksia on tullut eteen vain satunnaisesti ja kaiken maailman (työajan ulkopuolisia) kissanristijäisiä on myös sattunut kohdalle aiempaa harvemmin. Phill on monta kertaa todennut, että shore duty on laivaston tapa pyytää anteeksi sitä, että sea dutyn aikana oman elämän täydellinen päätäntävalta haihtuu kaukaiseksi unelmaksi.

Eilen pääsin kuitenkin osallistumaan hyvin vapaamuotoiseen tapahtumaan, joka oli meille kummallekin aivan uusi kokemus. Kyseessä oli Wetting Down, jota juhlitaan, kun upseeri (officer) ylennetään arvoasteikossa seuraavalle tasolle (rank). Perinteisesti juhlinta on hyvin kosteaa, sillä koko homman juju on baarilaskussa. Vastaylennetty upseeri hoitaa kaikkien vieraiden baarilaskun ja summan tulisi täsmätä palkankorotuksen kanssa.

Juhlapaikaksi oli valittu Liberty Stationilla sijaitseva Stone Brewery - yksi San Diegon suurimmista panimoista. Ravintolalla on iso ja kaunis puutarha, josta meille oli varattu alue omaan käyttöön. Tarjolla oli laajan olutvalikoiman lisäksi viinejä ja cocktaileja sekä herkullista sormiruokaa. Vieraiden joukossa oli juhlakalun ystävien lisäksi hänen perheensä sekä yksikön kapteeni, xo (executive officer) ja muut upseerit. Tunnelmasta oli kuitenkin jäykistely kaukana - ei kai sitä muuta voikaan odottaa tapahtumalta, jonka koko tarkoitus on juoda palkankorotus kurkusta alas.Nytpä olen taas yhden laivastokokemuksen verran rikkaampi. Koska Phill on chief, ovat nämä upseerien tapahtumat minulle aika vieraita. Yleensä vieraslistalta löytyykin pelkkiä upseereita, mutta välillä ystävyyssuhteet ajavat arvoasteikkojen ohi. Seuraavaksi tapahtumalistallamme onkin sitten chief-tapahtumien kunkku: Khaki ball. Pari edellistä jätimme väliin, mutta tänä vuonna saatamme vaikka mennäkin. Hyvä syy lähteä mekkokauppaan...

4 kommenttia:

 1. Jaahas, tuleeko siis eteen taas projekti rusketusraidat piiloon haikkaamalla? :) Voin vaan jotenkin kuvitella tuollaisten bileiden baarilaskun suomessa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Biksut päälle ja rannalle. Tai sitten riittävän peittävä mekko :). Jeps, saattoi olla aika kova lasku tässäkin maassa kyseisellä porukalla :D.

   Poista
 2. Haha mikä idea! Sitä melkein toivois tollasessa vaiheessa, ettei se palkankorotus ole kovin iso ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi käydä niin, että palkakorotus ei ollut tarpeeksi iso :D.

   Poista