maanantai 16. kesäkuuta 2014

Sipsit ja uusi putki

Rikkinäisen hanan kanssa taistelun lisäksi sunnuntaina tuli myös ulkoiltua ja ladattua  akkuja haikkaamalla. Ajelimme Raijan kanssa aamulla Mt. Woodsonille ja pistimme jalkalihakset töihin. Nousimme Sipsivuorelle tällä kertaa sitä lyhyempää, jyrkempää ja huomattavasti tyhjempää takareittiä.

Minulla oli testissä kameraan "uusi" (siis toistaiseksi käyttämättä jäänyt) 75-300 mm putki. Turhauduin. Olisi pitänyt olla kaksi putkea mukana. Tällä epelillä löysi kyllä ihan kivoja uusia kuvakulmia huipulta avautuvan näkymän kuvaamiseen, mutta suurin osa matkanvarren maisemista jäi tallentamatta, koska ne eivät yksinkertaisesti mahtuneet kuvaan.Kai tällekin putkelle joku käyttötarkoitus löytyy sitten aikanaan, kun taidot hieman lisääntyvät. Seuraavalle haikille se ei kyllä pääse mukaan. Sori vaan kaiffari...

Itse reitti oli kuitenkin aivan yhtä kiva kuin ennenkin. Mennessä kipitettiin jyrkästi ylöspäin, takaisintullessa köröteltiin melkein nenä maata hipoen alaspäin ja maisemat olivat jylhän kauniit. Käärmeet jäivät vieläkin näkemättä, vaikka aika varman, paniikin aiheuttaneen, kuulohavainnon teimmekin. Kuulin muuten ensiapukurssilla, että kalkkarokäärmeet ovat lopettaneet joillain alueilla kokonaan niille tyypillisen, hyökkäystä edeltävän ääntelyn. Käärmeet ovat oppineet, että ääntely johtaa usein siihen, että he pääsevät hengestään. Pelottava ja myöskin surullinen ajatus... Jos kalkkarokäärmeen ääntely ei ole tuttu juttu, voit kuunnella sen täältä.

Sellainen haikki tällä kertaa, seuraavaksi taas jotain muuta. Nyt on mistä valita - yhden uutukaisen kirjan verran.


2 kommenttia:

 1. Seuraavaksi 'kaasulamppukortteli-haikki'? :p Onneksi kirjanen sisältää ihan oikeestikin houkuttelevia haikkeja! Oon ihan koukussa jo. :)

  Ihanaa kun saa rastia nyt perunalastun valloitetuksi, multa puuttui se tahdonvoima, josta kirjoitit edellisessa perunalastukirjoituksessa, selkeesti muiden seuruiden kanssa. ;) Noh, ehkä kuntokin on hiukan saattanut nousta tässä keväällä. Jaloissa kyllä tuntuu eilinen kiipeeminen tänäänkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jei, mahtavaa kyllä, että löytyy valtavasti uusia reittejä ja ystävä, joka on aina valmis haikkaamaan :)! Sana haikki tuntuu nykyään jo ihan oikeelta sanalta :P

   Poista