tiistai 10. kesäkuuta 2014

Tikapuita pitkin taivaaseen

Sunnuntaina löysimme Raijan kanssa jotain vaikeasti löydettävää: South Fortuna "vuoren" portaat. Kolmas kerta toden sanoi! Ensimmäisellä kerralla lähdimme heti alkuun aivan väärille poluille seikkailemaan ja toisella kerralla ystäväni sairastuminen esti reissun. Kolmannen kerran kolmannella yrityksellä löysimme vihdoin ja viimein puskan takana piileskelevän polun, jonka päästä löytyi jyrkänne ja portaat. Ensin kävimme tosin kipuamassa väärälle huipulle... Logiikkani mukaan South Fortuna huipun portaiden todennököisin sijainti olisi South Fortuna mountainin huipulla, mutta olin selkeästikin väärässä.

Mahtavia maisemia, rottia ja paljon kivuttavia mäkiä - niistä oli tämä sunnuntaihaikki tehty.

Väärälläkin huipulla tuuli ja hymyilytti


Uteliasta kiinnostaa näiden putkiloiden tarkoitus. Sävy sävyyn taivaan kanssa...

Alkumatkan mäkiä

Puolimatkan limbo


Portaat bongattu!


Oikealla huipulla hymyilytti vielä leveämminSouth Fortuna Mountain sijaitsee Mission Trails Regional Parkissa. Käymisen arvoinen paikka, vaikka tämän polun löytäminen olikin aika haastavaa. Portaat meinaan puuttuvat puiston hyvin summittaisesta kartasta ja opastetaulutkin loppuvat ratkaisevimmassa kohdassa kuin seinään. Asian positiivinen puoli on siinä, että tällä polulla ei ollut ruuhkaa.

Suosittelen kaikille seikkaulunhaluisille erakoille. Mutta muistakaa nyt hyvät ihmiset jättää radio-ohjattavat lelunne kotiin. Ne ovat tällä reitillä ehdoton No No!5 kommenttia:

 1. Ahahah, olin täysin unohtanut ettei radio-ohjattavia leluja saanut ottaa mukaan! :D Onneks en sellasia omista! Enkä koskaan enää aliarvioi nettipalstojen kommentteja, jos joku on muka vaikea löytää niin se kyllä sitä näköjään onkin. Vettä tosin edelleen kannan oman arvioni mukaan enkä montaa gallonaa. :)

  Seuraavaa haikkia ootellen, jalkoja venytellen.. tuntuu se pahuksen kaatuminen pohkeen jumituksena, pyh ja pah. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, vaikka oli niin naisellinen tupsahdus? Toivottavasti menee pian ohi! Viimeistään ennen sunnuntaita :P...

   Poista
  2. Varmaan vähän nyrjaytin nilkkaa kuitenkin, mut alkaa jo helppaan! Ois ehkä kannattanu toki jo sunnuntaina vähän venytellä.. :p

   Poista
 2. Rottia! Apua :D haha. Mutta mahtavaa, että löytyi. Kivat on taas maisemat ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rotan bongaaminen oli yllätys, eikä kovin kaunis sellainen :). Mutta rottaa lukuunottamatta maisemat kyllä hellivät mieltä ja silmiä.

   Poista