tiistai 4. maaliskuuta 2014

Tylsän tiistain selätys

Tänään oli tyypillinen tiistai. Ei tapahtunut mitään kivaa, ikävää, jännää tai ihmeellistä. Päivä rullasi vain omalla painollaan. Sitten kuulin radiosta muistuksen illan Mardi Gras-pippaloista ja tajusin, että eihän tänään olekaan ihan tusinatiistai - tänäänhän on laskiainen (a.k.a. Fat Tuesday a.k.a. Pancake day a.k.a. enedestiedä...)!

Minusta kuoriutui hetkessä pullan tuoksuinen vaimo.

On ne kyllä hyviä. Uunissa paistui tavallisia pullia ja voimasilmäpullia kaneliextralla. Katselin kaupassa mansikkahillopurkkien tuoteselosteita ja päätin jättää kauppaan. Kaikissa muissa paitsi yhdessä oli käytetty makeuttamiseen high fructose corn syruppia. Mansikkahillon sijaan ostinkin sitten alennuksessa olleita tuoreita masikoita. Laskiaispullia Kalifornia twistillä, olkaatten hyvä!


Yksi juttu mitä ei usein tule ajatelleeksi, on pullan leivontaan liittyvä kansanperinne. En meinaan usko, että ikäisistäni amerikkalaisista kovinkaan moni hallitsee hiivataikinan valmistaminen ja oikeaoppisen vaivaamisen yhtä hyvin kuin ikänsä pullia ja sämpylöitä vääntäneet suomalaiset. Ollaan ylpeitä ja tuoksutaan pullalle!

4 kommenttia:

 1. Yritin aamulla selittaa aamupalapoydassa kun syotiin pancakeseja,etta Suomessa tama paiva on pullapaiva.. kaikki katteli mua vahan sillai.. okei..? mut oikeesti oon huomannu saman,etta leivonta etc. on hieman erilaista taala! :D

  Terkkuja Alamedasta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen lisäksi, että leivotaan eri juttuja, niitä myös syödään "kummallisiin" aikoihin. Nimim. en edelleenkään tykkää syödä makeaa aamuisin :).

   Nauti auringosta ja ihanasta Bay areasta! Muista syödä sour dough -leipää :P

   Poista
 2. Itse olen ollut vaihdossa Kaliforniassa ja host äitini oli home economics opettaja, jota varten oli tietysti opiskellut tutkinnon. Siellä koulussa hän sitten opetti ja minuakin yritti opettaa, että hiivataikinaa ei saa missään nimessä syödä, koska se on todella myrkyllistä. Ei meillä Suomessa vaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elossa ollaan :). Tosin pullataikina on niitä harvoja taikinoita, joista en tykkää raakana. Phill on yrittänyt opettaa minulle, ettei saisi maistella taikinoita, joissa on raakaa kananmunaa (salmonellavaara). Mutta eihän esim. joulupiparitaikinaa voi olla syömättä!

   Poista