sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Ulkoilma sunnuntai

Sunnuntai ja ihana sää = koko päivä ulkona. Urheilimme ulkona, söimme ulkona, teimme pihatöitä, pelasimme mölkkyä ja nautiskelimme itse tehtyä "sangriaa". Lainausmerkit siksi, että meidän tämänpäiväiseen sangriaan tuli vain valkoviiniä, mangoa, mansikoita ja mustikoita. Älyttömän hyvää, mutta tuskin ihan puhdasoppista sangriaa kuitenkaan.

Eilen höpötin San Diegon keväästä, mutta tänään on tuntunut lähinnä kesältä. Lämpötila pomppasi taas hellelukemiin ja kaikkialla näyttää ja tuoksuu kesältä (siis linnut laulavat, leikkasin nurtsin ja naapurit grillaavat). Ehkäpä tämä vuodenaikajuttu meneekin täällä niin, että aina on kesä, paitsi silloin, kun tekee mieli seurata muun maailman vuodenaikoja - kuoritaan vain parhaat palat päältä pois... Paha vielä sanoa näin lyhyellä San Diego-kokemuksella. Ensi vuonna olen ehkä jo viisaampi ja osaan kirjoittaa teille täydellisen SoCal-vuodenaikateorian.

Kaikkein parasta on kuitenkin se, että siirryimme viikko sitten taas kesäaikaan ja valoisa aika kestää nyt pitkälle iltaan. San Diego sijaitsee sen verran etelässä, että kesä- ja talvipäivän pituus ei vaihtele tuntitolkulla niin kuin Suomessa tai jopa Ranskan korkeudella sijaitsevassa New Hampshiressa. USA:ssa jokainen osavaltio saa päättää, noudattaako se yleisiä kesä- ja talviaikoja (daylight savings). Valitettavasti pitkulan muotoinen Kalifornia käänsi kellojansa tunnin taaksepäin marraskuussa, mikä tuntui San Diegon näkökulmasta ihan järjettömältä. Aamut sarastivat todella aikaisin ja illalla pimeä tuli "pahimmillaan" jo ennen kuutta. Nyt tuntuu siltä, että olemme palanneet takaisin normaaliin - päivät soljuvat juuri niin kuin niiden kuuluukin.


Päivien lisäksi myös viikkoni soljuvat nyt juuri niin kuin pitääkin. Takana on ihana, viikonlopulta tuntunut viikonloppu ja huomenna odottaa paluu jo hieman tutunoloiseen arkeen. Akut ovat täynnä energiaa - uusi viikko saa alkaa!

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä sangriaa! Ja iso arvostus kesäajalle myös täältä astetta pohjoisemmasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti! Pohjoisemmassa kesäaikaan siirtymisellä oli aina valtava merkitys. Yhtäkkiä päivät olikin ihan hurjan pitkiä ja piteni vaan entisestään monta kuukautta. Sitä on kyllä ikävä (sekä New Hampshiresta että Suomesta)...

      Poista