maanantai 17. maaliskuuta 2014

St. Patrick's Day

Tänään on pukeuduttu vihreään, juotu vihreää maitoa, jahdattu luokkahuoneen sotkeneita leprechauneja, maalattu apilanlehtiä (shamrocks), laulettu sateenkaarista ja syöty illalliseksi corned beefiä. Kaikki tämä siksi, että tänään on St. Patrick's Day.

En ole irlantilainen enkä ole koskaan (vielä) edes piipahtanut tuolla vihreällä saarella. Mutta jos kerran kaikki muutkin, niin kyllä sitten minäkin. USA:ssa ei tarvitse omata irlantilaisia sukujuuria voidakseen juhlia St. Patrick's Dayta. Siitä on tullut koko kansan juhla - vihreä ja iloinen leprechaun-päivä.

Vaikka St. Patrick's dayta juhlitaankin kaikkialla USA:ssa, löytyvät kovimmat bileet tietenkin irlantilais-henkisestä Bostonista. Asuessani Bostonissa pääsin seuraamaan South Endin paraatia ja irrottelemaan Government Centerin baareissa. Tänä vuonna jätimme kaikki hulinat väliin ja keskityimme pelkkään ruokaan. Löysimme viikonloppuna Whole Foodsista täydellisen lihakimpaleen, jonka Phill keitti illalla sipulilla, omenoilla, pippurilla ja laakerinlehdillä maustetussa kanaliemessä ja kypsensi loppua matkaa uunissa sinapilla, inkiväärillä ja ruskealla sokerilla "kuorrutettuna". Corned beefin seuraksi grillasimme uusia perunoita, parsakaalia sekä violettia kukkakaalia. Oikeaoppisesti St. Patrick's Dayn illallisen lisuke olisi kaalia, mutta kaupan kaalitarjonta oli sen verran kehnoa, että päätimme olla luovia ja rikkoa rohkeasti perinteitä. Kaalia sitten joku toinen kerta...Olen (salaisesti) corned beef -fani. Syön sitä tasan kerran vuodessa, mutta yllätyn joka kerta positiivisesti, kuinka älyttömän hyvää se onkaan. Ensi vuonna sitten taas uudestaan. Hyvää kun kannattaa aina odottaa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti