torstai 27. maaliskuuta 2014

Maaliskuun mansikat

Kaliforniassa on mansikkasesonki parhaimmillaan. Olen kantanut kaupasta kotiin laatikkokaupalla jättikokoisia mansikan mollukoita. Vonsista saa 1360g mansikoita viidellä dollarilla. Aika loistava diili!


Osa mansikoista on aivan valtavan kokoisia. Pistää hieman epäilyttämään, millä keinoin näitä on kasvatettu. Luin jokin aika sitten artikkelin, jossa kerrottiin, että osaan banaaneista ruiskutetaan jotain äyriäisperäistä ainetta, joka estää banaaneja kypsymästä liian nopeasti. Näin ollen banaanit eivät siis olekaan välttämättä vegaanisia. Inhottaa ajatellakin, kuinka moni luonnollisena pitämäni ruoka tai tuote on todellisuudessa jotain aivan muuta.

Linkki banaaniartikkeliinTuo kuvassa näkyvä kulho ei muuten olekaan ihan mitä tahansa nätti kippo, vaan maailman hyödyllisin turhake, eli marjakulho (berry bowl). Se on suunniteltu erityisesti marjojen pesemiseen. Kulhossa on reikiä, joista vesi valuu kätevästi pois. Marjakulho kuuluu selkeästikin kategoriaan "en olisi osannut koskaan kaivata, mutta nyt käytän lähes päivittäin". Hyvä lahjaidea marjojen syöjälle, jolla on jo kaikkea. Kannattaa jättää lahjaan kuitenkin "nimilappu" kiinni. Muuten lahjan saaja ei keksi ehkä koskaan, mihin  kulho on tarkoitettu...

Minulla ei ole pienintäkään tietoa siitä, kuinka kauan tämä mansikkasesonki jatkuu ja kuinka monta kertaa vuodessa mansikat kypsyvät tälläpuolen palloa. Nautinpa siis nyt varmuuden vuoksi mansikoita koko vuoden tarpeiksi. Rehellisesti sanottuna, alkaa jo tuntua siltä, että kohta voisin vaihtaa mustikoihin. Koskakohan niitä saisi ison laatikon vitosella...?

5 kommenttia:

 1. Mustikat ovat olleet hetken ihmeen huonoja! Taidanpa myös siirtyä välillä mansikkaan. :) mustikat olivat täällä selkeesti parhaita tuossa joulun tienoilla muuten.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äääh, en kyllä jaksa odottaa jouluun... New Hampshiressa niitä sai aina kesäisin halvalla. Nyt ne on kyllä niin kalliita, että tulee ostettua vain todella harvoin.

   Poista
 2. Tykkäsin kyl kans ku olin Californiassa,et kun mansikoita sai niin paljon ja niin halvalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään ne oli enää $3.99/1360 g :)

   Poista
  2. Ja miks mä oon tampereella ku mansikat on ton hintasia..???? :D

   Poista