keskiviikko 22. elokuuta 2018

Projekti luokkahuone

Maanantaiaamuna uusi luokkahuoneemme oli kirjaimellisesti tyhjä canvas, mutta kahden pitkän ja tehokkaan päivän jälkeen kaikki on nyt valmista uuden kouluvuoden varalle.


Meidän koulussa on tapana sulkea koko koulu viikoksi juuri ennen uuden kouluvuoden alkua, jotta me opettajat saamme valmistautua rauhassa ja toteuttaa visiomme ja unelmamme ilman iltatöitä tai ylimääräisiä (joskin hyvin innokkaita) apureita. Luokkahuone on tavallaan kolmas opettaja, minkä vuoksi sen toimivuus ja viihtyvyys on todella tärkeää. Meillä opettajilla on täysin vapaat kädet luoda juuri oman näköisemme tila, sillä me tunnemme omat ja lapsiryhmämme tarpeet kaikista parhtaiten. Yritämme käyttää ensisijaisesti jo olemassa olevia materiaaleja ja kierrättää kaiken mahdollisen, mutta jos ja kun tarvitsemme jotain uutta, hoituu se yleensä ongelmitta.

Koulussamme noudatetaan continuing care -periaatetta, eli ryhmä ja opettajat pysyvät samana pikkuisista eskariin, mutta fyysinen luokkahuone vaihtuu joka vuosi elokuun lopussa. Minusta tämä on toimiva ratkaisu, sillä lapset ja perheet tulevat vuosien saatossa todella läheisiksi ja tutuiksi, mutta luokkahuoneen vaihtaminen muistuttaa viimeistään siitä, että nyt ollaan taas vuoden verran isompia ja muutenkin pieni muutos tekee aina hyvää.

Uusi luokkahuoneemme on edellistä isompi ja nyt meillä on taas oma pieni sivupiha isomman jaetun pihan lisäksi. Kahden opettajan voimin voivat halukkaat olla ulkona melkeinpä niin paljon kuin lystää, mikä on todellinen win, win, win tilanne meidän kaikkien näkökulmasta. Varsinkin San Diegossa, missä jokainen päivä on hyvä ulkoilupäivä. Etenkin silloin harvoin kun sataa!Kun luokkahuone on valmis, saa lopun viikkoa pitää lomaa. Päätimme työparini kanssa olla tehokkaita ja hoitaa koko homman kahdessa päivässä. Ahkeroimme maanantaina kellon ympäri ja tiistaina kymmenen tuntia ja valmista tuli! Vaikka eilen illalla takki olikin aika tyhjä, olin ihan hirmuisen innostunut tulevasta vuodesta ja meidän uudesta viihtyisästä luokasta. Seinät täyttyvät vuoden aikana taatusti valokuvista ja lasten taideteoksista ja lelut ja huoneen järjestys muuttavat paikkaansa useita kertoja, mutta tästä on hyvä aloittaa.


Tämä opettaja on ihan valmis lomailemaan nyt muutaman päivän aloittamaan maanantaina uuden kivan kouluvuoden.

2 kommenttia:

  1. Onpa kivasti laitettu luokkahuone, onko tuo pihakin teidän itse laittama? Täällä tarhat ovat monesti aika samanlaisia malleiltaan ja toivoisin enemmin tuollaista persoonallista kädenjälkeä, opetushallitus on tainnut jopa määrätä tietynlaiset nurkkaukset, jotka pitää olla tarhahuoneissa mutta niitäkin voisi kyllä sijoitella luovemmin. Paikallinen tapapäistämisopetus on tosin tainnut viedä monilta opettajilta mehut ja innostuksen. Mukavaa uutta kouluvuotta sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä California licencing rajottaa turvallisuuden näkökulmasta, mutta ei onneksi muuten. Me tehtiin tosin muutama viikko sitten laaja early childhood environment rating scale arviointi, josta saatiin paljon inspistä siihen, mitä luokkahuoneelta tarvitaan ja halutaan. Ja joo, tuo pikkupiha on myös meidän laittama ja osa meidän luokkahuonetta. Meillä on toki myös isompikin piha joka on koko koulun käytössä. Siitä ei vaan tullut otettua kuvia kun se oli vielä vähän kesken. Meidän koulun floaterit eli kiertävät opettajat laittoi sen kuntoon.

      Poista