sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Kroppa ja mieli kohti loistavaa viikkoa

Viimeiset pari viikkoa ovat olleet totta puhuen aika ankeaa ja totaalisen kiireistä aikaa. Toissa viikolla taistelin community collegen syyslukukauden loppumisen ja kevätlukukauden alkamisen aiheuttamien töiden parissa. Oli opettajien kokousta, uuden kurssin aloitusta, syllabusten kirjoittamista, tuntisuunnitelmien tekoa, "kirjanpidon" palautusta ja muuta sen kaltaista mukavaa. Töitä riitti normitöiden päälle pitkälle myöhäiseen iltaan.

Viikonloppuna alkoi uusi lauantaikurssi, vietettiin grillibileitä, juhlittiin olutfestareilla ja hengailtiin kavereiden kanssa super bowl pippaloissa. Kaikki tämä oli toki kivaa, mutta akut alkoivat olemaan maanantaina aika tyhjinä.

Tyhjät akut kostautuivat flunssana, joka iski meihin kumpaankin tiistai-iltana. Minä selvisin flunssasta hyvin pienellä, mutta Phill on yskinyt nyt viisi yötä putkeen ja yöundet ovat jääneet meillä kummallakin aika minimiin.

Tänään elämässäni onkin ollut tasan yksi tavoite: Aloittaa uusi viikko oikeasti täysillä akuilla. Tähän olen pyrkinyt syömällä paljon ja hyvää ruokaa, treenamalla salilla niin että lihakset täriisevät ja rentoutumalla La Jollan upeissa maisemissa puistojoogassa kroppa ihan solmussa. Nyt tästä ei puutu enää muuta kuin lasi kuohuvaa (koska miksi ei) ja hyvät yöunet.

Mutta joo, tämä siis pienenä seli-selityksenä, miksi minusta ei ole kuuluvut viimeiaikona(kaan) kauhean usein.

Tällä viikolla pahimmat kiireet ovat jo taakse jäänyttä elämää ja on aika keskittyä taas kaikkeen siihen kivaan ja hyvää, jota elämäni on pullollaan. Olen päättänyt kirjata ylös joka päivä viisi pientä iloista asiaa, jotka jaan sitten teidänkin kanssa ensi sunnuntaina.


Hyvä tulee hyvän luon ja hymy hymyn luo. Tästä kohti parasta viikkoa pitkään aikaan!

4 kommenttia:

 1. Mä otan tästä haasteesta kopin! Ihanan positiivinen asenne, ja mä tarvitsen juuri jotain tällaista nyt. En kyllä tiedä, julkaisenko listaa, mutta onneksi elämää kannattaa elää itseään varten, ei blogia varten ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, viime aikoina on tullut huomattua että elämää on ilman blogiakin :). Mutta joo, pieni positiivisuus tekee aina hyvää.

   Poista
 2. Moi Veera!
  Olen jonkin aikaa lueskellut tätä blogiasi, kiva lueskella asumisesta ja elämisestä Jenkkilässä!
  Kotiuduin itse muutama kuukausi sitten vähän pidemmältä reissulta Kalifornian auringon alta ja jäi palava fiilis, että sinne haluan muuttaa vielä - ainakin joksikin aikaa.
  Kyselisinkin sinulta vinkkejä, millaisia opettajan töitä siellä on tarjolla ja miten niitä kannattaa hakea? Olen itse yliopistolla tohtorikoulutettavana ja opetuskokemus Jenkkilästä ei olisi pahitteeksi :)
  Terkuin, SJ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalifornialla on usein sellainen vaikutus, että tänne on päästävä vielä uudelleenkin :). USA:ssa työskentelyssä/ USA:sta työpaikan saamisessa vaikeinta on viisumirumba ja opettajien kohdalla jokaisen osavaltion omat sertifikaatit. Helpointa olisi varmasti kysyä yliopiston kansainväliseltä toimistolta, onnistuisiko jokin (opetus)vaihdon tapainen. Toinen vaihtoehto voisi olla vapaaehtoistyöt. Visa Journey sivustolta ja USCIS sivuilta löytyy parhaiten tietoa viisumiseista.

   Poista