sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Avocadoiset suklaahippukeksit

Sunnuntai-ilta ja teki mieli leipoa. Ensin ajattelin leipoa pullia, mutta kello oli seilannut jo ajat sitten pullasataman ohi. Piti keksiä jotain nopeampaa. Silmäni osuivat keittiön tasolla hengailevaan kypsään avocadoon ja rupesin pohtimaan, voisiko avocadoa käyttää voin korvikkeena leipomuksissa. Pikainen googletus näytti vihreää valoa ja päätin kokeilla, miten avocadoiset suklaahippukeksit toimisivat käytännössä.

Hyvinhän ne toimivat. Todella herkullisen hyvin. Korvasin puolet ohjeen vaatimasta voista avocadolla, laskin paistolämpötilaa ja pidensin paistoaikaa. Tuloksena sain ihanan kermaisia ja pehmoisia keksejä, jotka tyydyttivät sunnuntaisen herkunhimoni kertalaakista.


Sekoita isossa kulhossa kermaiseksi seokseksi

1/4 cup voita
1/4 cup avocadoa
1/2 cup ruskeaa sokeria
1/4 cup valkoista sokeria
loraus hunajaa

Lisää

1 Muna
1/2 tl suolaa
1 1/2 tl vaniljaa

Lisää joukkoon keskenään sekoitetut

1 cup + 2 rkl jauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
1 cup leivontasuklaata

Paistoin keksit 285 F/ 150 C asteessa. Aloitin 12 minuutista, mutta se ei riittänyt alkuunkaan. Lisäsin paistoaikaa pari kertaa ja loppujenlopuksi keksit olivat uunissa n.16 minuuttia. Seuraavalla kerralla kokeilen hieman korkeampaa paistoaikaa (koska olen bad ass).

Keksien koostomus oli pehmeä ja maku suussa sulava. Ei laisinkaan hullumpi sunnuntaiherkku!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti