sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Sinisiä Enkeleitä ja palanen Suomea

Kun asuu kaukana Suomesta, nousevat kaikki pienimmätkin Suomi-kytkökset arvoon arvaamattomaan. Tämä ulkosuomalainen tuijotteli lauantaina taivasta silmät melkein kyynelissä, kun ranskalainen Breitling Jet tiimi esitti "ilmabalettiaan" Nightwishin tahtiin. Sepäs jos mikä oli kaunista katsottavaa.


San Diegossa järjestettiin tänä viikonloppuna vuosittainen Miramarin Air Show, jossa sekä siviili- että military-lentäjät antavat parastaan. Tapahtuma on ilmainen ja mukanaan saa tuoda vaikka oman kylmälaukun ja tuolin, mutta halukkaille löytyy myös maksullisia katsomoita ja kymmenittäin erilaisia ruokavaihtoehtoja.

Viime vuonna ihailimme koneita vain kaukaa alueen ulkopuolelta, mutta tänä vuonna päätimme uhmata kuumaa auringonpaahdetta sekä ihmismassoja ja lähteä ihan paikanpäälle. Viisas päätös! Miramarin show oli maineensa veroinen. Olen nähnyt laivaston upean Blue Angels -shown kerran aiemminkin eivätkä Breitlingit jääneet laisinkaan huonommiksi. Alueelle pääsy vei oman aikansa, mutta katsojille oli varattu sen verran reilusti tilaa, että kaikkien egot, kamerat ja kyynärpäät mahtuivat mukaan ongelmitta.

Merijalkaväen demoYllä olevat kuvat ovat Breitling Jet Teamin taidonnäytteitä

Elävä legenda: Sean D. Tucker

Maailman nopein rekka,Shockwave Jet Truck, viiletti yli 300mph

Robosaurus

Faaaaaaaaaaaat Albert! Selostajat tekivät showsta entistäkin paremman

Laivaston ylpeys: U.S. Navy Blue Angels

Päivän arvoitus: Kuinka monta konetta näet ja kuinka monta niistä on ylösalaisin?
Jos koskaan, ikinä, milloinkaan saat mahdollisuuden nähdä Blue Angelsien, Breitlingien tai minkä tahansa vastaavan porukan esityksen, suosittelen lämpimästi. Nämä pilotit tuntevat koneensa kuin omat taskunsa ja sen kyllä huomaa! Vaikuttava show!

6 kommenttia:

 1. Olen nähnyt Blue Angelsit Thunder over Louisvillessa (KY) ja voin kyllä todistaa samaa. Aivan mahtavan upea show! Sanna / sannankupla.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, en tiedä, kuinka monta kertaa shown aika tuli toistettua sanat crazy ja insane :). Uskomatonta taidokkuutta!

   Poista
 2. Niin ja jos viela kerkeis nakemaan Patriootitkin ja ja ja niin ja purtsikan, joka esiintyi jo aamupaivalla! ;) Mulla nousi kylla kyyneleet silmiin sen Nightwishin kanssa, yllatti kylla taysin ja ah niin ihanaa! Ja totta on kylla et noilla juontajilla oli homma hoidossa, mua nauratti samat vitsit viela sunnuntainakin. :)

  Kiva kun paatitte kans kayda kattomassa millainen on yksi maailman hienoimmista lentonaytoksista, koska onhan se vaan awesome, amazing ja mita naita nyt on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähintäänkin kaikkia noita kaikkia ja vielä unbelievable kaupanpäälle :). Onneksi tuli lähdettyä!

   Poista
 3. Oi oletpa saanut hyviä kuvia noista koneista! Olin itse tänä kesänä Helsinki International Airshow'ssa ja totesin, että koneet on, öh aika nopeita, kun yrittää valokuvata ;D Tässä postauksessa (lopussa) omia yrityksiäni: http://www.rantapallo.fi/50statepuzzle/2015/08/18/palkintolento-ja-los-angelesiin-valmistautumista/

  Olipas kiva muuten löytää tämä sun blogi LA Madden blogin kautta! Kaikki Amerikka-blogit kiinnsotaa hirveästi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koneiden kuvaaminen oli aika haastavaa. Ne oli nopeita ja sitten siellä taivaalla oli vielä aurinkokin, mikä teki hommasta entistä vaikeampaa :D. Kuvailin sporttiasetuksilla, se auttoi vähän.

   Kiva tosiaan kun löysit tänne! Mä käyn kurkkimassa sun lentskarikuvia :).

   Poista