perjantai 2. tammikuuta 2015

Uusi vuosi, uudet lait

Muistatteko Rappakalja -pelin ja sen osion, jossa piti täydentää ja arvata USA:n kummallisia lakeja? Vitsit että minä olin aikanani hyvä tuossa pelissä, kiitos kieron mielikuvitukseni. Nyt olisin vielä parempi, sillä elän päivittäin näiden lakien keskellä.

Vuosi 2015 toi mukanaan kasan uusia lakeja, joista osa on oikeasti loistavia, osa sai minut hihittelemään uutisia katsoessani. Tässä pieni näyte uusista laista:
 •  Laittomat maahanmuuttajat voivat nyt saada Kaliforniassa laillisen ajokortin. Hitsit, minä en ollut koskaan laiton maahanmuuttaja, mutta ajokortin saaminen oli mahdotonta ennen paperisodan selvittämistä, minkä vuoksi ajelin muutaman kuukauden verran puolilaittomasti Suomen ajokortilla.
 •  New Yorkissa ei saa enää ottaa selfieitä tiikerien, leijonien tai muiden isojen kissaeläinten kanssa. Damn.
 • New Yorkissa ei saa myöskään enää tatuoida tai lävistää eläimiä.
 •  Seattlessa ei saa enää heittää ruuantähteitä tavallisten roskien joukkoon. Loistavaa!
 •  Kalifornian bensavero kasvaa (sillä polttoaineen hinta on viimeinkin pudonnut järkeviin lukemiin).
 • Illinoisissa siideriä kutsutaan nyt olueksi
 • Pilven hupipolttelu on nyt (tai siitä tulee tämän vuoden aikana) sallittua Washigtonin ja Coloradon lisäksi myös Oregonissa, Alaskassa ja D.C. ;ssa, Valtakunnallisen lainsäädännön mukaan se on kuitenkin edelleenkin laitonta ja esimerkiksi laivastossa yksi positiivinen virtsanäyte tarkoittaa automaattisesti laivastosta erottamista - ihan sama missä osavaltiossa asut.
 • Munia tuottavat kanat saavat nyt Kaliforniassa enemmän tilaa jaloitella. Hienoa! Tästäkin huolimatta aion ostaa vain ja ainoastaan vapaiden kanojen munia.
 • Yes means yes. Kaliforniassa molempien osapuolten pitää sanoa kyllä seksille ennen tositoimiin ryhtymistä. Hiljaisuus ei ole myöntymisen merkki. Teoriassa hieno juttu, mutta miten tätä sitten käytännössä noudatetaan (tai miten se riitatilanteessa todistetaan) on minulle edelleenkin iso kysymysmerkki. Kirjallinen sopimus ennen seksin harrastamista voisi olla kaikkein turvallisin vaihtoehto.
 • Nevadassa koulusta lintsaavat lapsukaiset saattavat menettää ajokorttinsa. Ilman ajokorttia ei voi ajaa ostarille luuhaamaan.
 • Massachusetts sallii vihdoin ja viimein bensaletkun klipsit, jotka mahdollistavat sen ettei bensaletkua tarvitse kannatella käsillä. Kylmäsormiset tankkaajat kiittävät.
 • Michiganissa ei saa enää ostaa (tai pyytää muita ostamaan) yskänlääkettä, jos siitä aikoo tehdä methamphetamiinia

Berkeley:ssa limppareihin lisätään nyt sokerivero. Pekonilimpparista tulee minulle liian kallista...

Siinäpä näitä muitamia. Lisää löytyy googlettamalla. Vähän alkoi kyllä mietityttämään, mitä kaikkia lakeja täältä Kaliforniasta jo löytyykään. Ihan kaikkia lakeja kun ei voi noudattaa pelkkää maalaisjärkeä käyttämällä.

4 kommenttia:

 1. Ou mai, tarttee vissiin ihan mielenkiinnosta vähän googletella! :D Nimim meiltä hajosi auto tuohon pihaan, löytyy varmaan yks jos toinenkin laki siitä miten öljy olisi oikeasti pitänyt siivota pihalta pois... noh, tein maalaisjärkeä käyttäen parhaani, toki voi olla ettei se riitä Kalifornialle. ;)

  Pekonilimpparia.. mahtaakohan sitä joku ihan oikeasti juoda? Kuulostaa, noh ei niin houkuttelevalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taatusti sitä joku(nen miljoona) innokas juo... :). Voi vitsit teidän auton kanssa! Onneksi sulla on korjaaja omasta takaa.

   Poista
 2. Me ollaan mietitty rajan sille puolen muuttamista mutta jos saisimme valita minkä tahansa osavaltion mihin muuttaa niin se olisi oikeasti aika vaikeaa ja pitäisi katsoa aika tarkasti osavaltioiden lait sekä koulutustaso.. Asiat ei olekkaan niin yksinkertaisia....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osavaltiot ovat todellakin hyvin erilaisia lakien, koulutustason, hintatason, kulttuurin, ilmaston ja ihan kaiken mahdollisen suhteen. Mutta onhan Kalifornia jo maantieteelliseltä kooltaan samankokoinen kuin Suomi ja asukasluvultaan jopa isompi.

   Poista