keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Kun ei hävetä

Alastomuus ja siihen liittyvät tunteet puhuttavat usein meitä ulkosuomalaisia. Saunanpuhtaita suomalaisia ihmetyttää ja naurattaa muun maalaisten alastomuudenpelko ja alastomuuteen liittyvä häpeä. Mutta minäpäs tajusin eilen aamulla kuntosalin pukkarissa, että minua on alkanut hävettämään se, ettei minua hävetä.

Vaihtaessani vaatteita naisten pukuhuoneessa, peittelen itseäni parhaanimukaan pyyhkeellä, katse seinissä tai lattiassa pälyten. En siksi, että pelkäsin muiden näkevän pilkahduksen paljasta ihoani, vaan siksi etten halua aiheuttaa yleistä hämmennystä tai pahennusta. Hölmöä! 

Tapa on hiipinyt toimintaani salakavalasti ja huomaamatta. Tajusin sen vasta eilen, kun eräs vanhempi naisihminen meikkasi itseään ilkosen alastomana peilin edessä. Naisen suorasukainen ja luonnollinen alastomuus herätti minut ulkosuomalaisen unestani ja muistutti siitä, ettei alastomuudessa ole mitään väärää, eikä myöskään siinä, jos alastomuus ei hävetä.


Ei minusta nudistia saa tekemälläkään, mutta vaatteiden vaihtaminen pukkarissa on vähintään yhtä suvaittavaa kuin bikinit päällä hilluminen rannalla. Ja koska bikinit eivät täällä hätkäytä ketään, saavat kaikki enemmän tai vähemmän häveliäät amerikkalaiset kestää alastomuuttani sen kokonaisen minuutin ajan, joka minulla menee suihkun jälkeiseen pukeutumiseen. Enää en aio hävetä sitä, ettei minua hävetä.

2 kommenttia:

  1. Totta jokasana! (Onko jokasana yhdyssana? :D) Mua jotenkin aina huvittaa täällä sekin, että tuonne taloyhtiön altaalle kuljetaan täysissä vaatteissa (tuon n.100m matkan) mutta siellä voi hyvin maata vaikka narubiksuissa jotka just ja just peittää kriittiset paikat. Täysin samat tyypit sua siellä altaalla katselee kuin sen hetken kun sinne kävelet. :p Jatkan edelleen suomi-linjalla kävellen kotoa pyyhkeen kanssa ja koetan kestää muiden ahdistuksen kun mun olkapäät näkyykin jo ennen virallista allas-aluetta. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olkapäät ja rantapyyhkeet kun ovat täällä San Diegossa niin kovin harvinainen juttu ;)... Välillä OB:lla näkee jopa housuttomia tai paidattomia tyyppejä kaupassa. Alastomuuden määritelmä tuntuu olevan hieman häilyvä.

      Poista