maanantai 19. tammikuuta 2015

Aikuisten Disneyland

Kun täyttää 32 -vuotta, on enemmän kuin loogista lähteä Disneylandiin - Maailman onnellisempaan paikkaan, jossa aikakin kadottaa merkityksensä. Ainakin melkein.

Yövyimme Hyatt Regency -hotellissa, josta pääsi Disneylandiin kätevästi shuttle bussilla. Bussi kulki edestakaisin puolentunnin välein ja maksoi $5 -päivä.  Lähdimme aamulla liikkeelle jo ennen puiston avautumista, sillä halusimme käydä aamupalalla Disney Downtownin Earl of Sandwich -ravintolassa. Earl of Sandwichin aamupalavoikkari (ham, cheese, egg, tomato) oli yllättävän edullinen ja täyttävä, maultaan aika perus. Ihan hyvä vaihtoehto.

Puistossa oli aamun ensimmäisinä tunteina mukavan hijaista ja pääsimmekin pariin ensimmäiseen laitteeseen hyvin pienellä jonottamisella. Big Thunder Mountain Railroad -vuoristorataan jonotimme vain 5min ja supersuosittuun Indiana Jones ajeluun 20 min. Aamun edetessä puisto alkoi kuitenkin täyttymään ja oli aika suunnitella tarkemmin, mitä haluamme tehdä ja milloin.
Koska Disneyland on maailman onnellisin paikka, ei ihmisten voi tietenkään antaa kärvistellä jonossa liian pitkään. Jonotusongelman ratkaisuksi on kehitelty ilmainen fast pass -systeemi. Passeja voi hankkia valitsemaansa laitteeseen n. parin tunnin välein. Käytännössä homma menee niin, että skannaat pääsylippusi haluamasi ajelun fast pass -koneessa ja saat lippusen, joka ilmoittaa sinulle n. tunnin kestoisen aikavälin, jolloin passi pitää käytää. Passin avulla pääset laitteeseen ilman jonotteluja. Kätevää! Passeja ei voi kuitenkaan skannailla kerralla mielin määrin, joten kannattaa oikeasti suunnitella mitä haluaa tehdä ja milloin.Meidän molempien suosikkeja olivat Space Mountain, Star Tours sekä hieman yllättäen Pirates of the Caribbean -veneretki, joka oli muuten viimeinen laite, jonka valmistamisessa Walt Disney oli mukana ennen kuolemaansa. Matter Horn ja Haunted Mansion olivat juuri tuona päivänä kiinni, joten ne jäivät toiselle kerralle. Toisaalta laitteiden kiinniolo harmitti, toisaalta saatoimme nauttia päivästämme nyt enemmän, sillä kerkisimme tekemään puistossa kaiken haluamamme ilman stressiä ja kiirettä.Laitteiden lisäksi katsoimme tietenkin Disney-hahmojen paraatin ja illan pimennyttyä hankimme itsellemme fast passien avulla hyvät paikat seuraamaan Fantasmic showta, joka on muuten aivan ehdoton MUST. Pieni vinkki fantasmic -shown paikkojen suhteen: Jos hankit fast passin, ole paikalla ajoissa ja yritä päästä istumaan niin lähelle joen vartta kuin mahdollista. Ota mukaan viltti, jonka päällä istua ja paljon lämmintä vaatetta. Jos et pääse lähelle rantaa, kannattaa jäädä aivan teippiviivan taakse, sillä siellä saa seistä ja kaikki edessäolevat joutuvat istumaan. Jos et hanki showhun fast passia, mene hyvissä ajoin sillalle seisomaan. Silta on sen verran koholla, että sieltä näkee myös hyvin. Varaudu kuitenkin tuuppiviin ihmisiin, odotteluun ja viidakon lakeihin. Hieman ennen shown alkua Disneyland ei ole ehkä maailman onnellisin paikka...

Päivän ainoa pettymys oli Autopia -laite, joka oli suoraan sanottuna niin huono, että naurattaa. Jos autolla ajelu on sinulle päivittäinen välttämättömyys etkä nauti liikenneruuhkista, suosittelen jättämään tämän ajelun suosiolla väliin. Ajelu saattoi olla jännä joskus vuosikymmeniä sitten, mutta nykyään siitä on vaikea löytää edes vanhanajan viehätystä.Lounaan söimme nopeasti puistossa Pizza Port ravintolassa, jonka palvelu oli tehokasta ja salaatit yllättävän tuoreet. Illallisen päätimme syödä Disney Downtownissa, joka sijaitsee aivan puiston vieressä. Valitsimme monien lupaavalta kuulostavien vaihtoehtojen jouokosta Catal Ravintolan UVA Barin. UVA:n hintataso oli järkevä ja ruoka hyvää. Annoskoot olivat amerikkalaisella mittapuulla pieniä, mutta Veeramaisella mittapuulla juuri sopivia. Kaikkein parasta ravintolassa oli kuitenkin lämpölamput, sillä hitsit, että minulle tuli illan aikana kylmä. Saatoinpa jopa käydä ostamassa Roxy:n alennusmyynneistä itselleni hupparin...


Disneylandin lisäksi alueella sijaitsee myös California Adventure Park, joka vaikutti ainakin paperilla käymisen arvoiselta. Puistoihin ei pääse samalla pääsylipulla, joten päätimme jättää sen jollekin toiselle kerralle. Disneylandissa riittää taatusti tarpeeksi tehtävää ja nähtävää yhdelle päivälle.

Aivan huippupäivä ja bucket listallani taas yksi ruksi lisää!

6 kommenttia:

 1. Siistii, mäkin haluun :). Meillä on diili lasten kanssa, että kun he täyttävät kymmenen vuotta, teemme äiti-tytärreissun jonnekin viikonlopuksi. Kävimme Isosiskon kanssa joulukuussa Kööpenhaminan Tivolissa ja Pikkusisko on jo ilmoittanut, että kahden vuoden päästä mennään sitten Pariisin Disneylandiin. Sopii minulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillähän on hyvä diili! Yhden kymmenvuotiaan lapsen kanssa Disneyland on varmasti aivan loistava kohde :).

   Poista
 2. Voi että kuinka mahtavan näköistä. Haluan ehdottomasti sinne. Mutta ehkä ilman lasta niin jonottamisen kärsivällisyys on paljon suurempi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, minä en ole kovinkaan kärsivällinen jonottaja, joten jänskätti vähän, miten hermoparkojen käy. Mutta hyvinhän se meni. Nuo fastpassit ovat mainioita!

   Poista
 3. Disney on ihana ! Tosin kokemukset rajoittuvat siihen Floridan Disneyhin, mutta ihan mielelläni olisin siellä päivän - tosin Epcot oli ehkä oma suosikkini. Ei sitä taida tulla koskaan liian vanhaksi menemään Disney puistoon !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Disneyn taika taitaakin perustua juuri tuohon ajattomuuteen ja globaalisuuteen. Disney on ja on ollut kiinteä osa eri vuosikymmenten lasten lapsuutta eri puolilla maapalloa... "The world of yesterday, tomorrow, and fantasy".

   Poista