perjantai 27. joulukuuta 2013

Matkaunet

Olen kateellinen Phillin nukahtamiskyvystä. Auto, lentokone, juna, just name it - Phill nukahtaa samantien. Siihen, että minä nukahtaisin, vaaditaankin sitten pienoinen ihme. Phill sanoo aina, että nukkuminen on tahtolaji. Jos näin on, on minun tahtotilani selkeästikin hukassa.

Lensimme viime yönä kahdella pyrähdyksellä San Diegosta Newarkkiin. Ensimmäinen lento lähti 10:35pm ja minä olin aivan rätti puhki poikki. Odotin innolla koneeseen pääsyä, jotta pääsin nukkumaan. Nukuinko? No, en! Saatoin torkahtaa hetkeksi, mutta ihan vain hetkeksi.

Saavuimme Charlotteen (North Carolina) aamukuudelta, eli aamuyöllä kolmelta sisäistä aikaamme. Lentojen välillä oli n. tunti, jonka suunnittelin viettäväni portilla nukkuen. Nukuinko? No, en! Nuokuin vain ja palelin talvitakki päälläni.

Jatkolento oli aika pikainen pyrähdys, mutta nyt olin jo niin väsynyt, että torkuin koko matkan. Kerran nuokahdimme Phillin kanssa samaan aikaan ja kolautimme päämme yhteen. Näin sillä hetkellä unta alhaalla roikkuvasta oksasta ja vaaleanpunaisista poneista... Nukahdin kuitenkin uudelleen ja olin aika pettynyt, kun lento oli niin lyhyt. Kun täydellinen asento vihdoin löytyi, alkoi kapteeni jo kuuluttelemaan laskeutumisohjeita.

Red eye -lennot eivät ole minua varten. Phillin kaltaisille tehonukahtajille ne toimivat kuitenkin täydellisesti, sillä kallista päiväaikaa ei tuhraannu matkusteluun. Onneksi tämän päivän ohjelma on ollut rentoakin rennompi ja iltakin kuluu takkatulen lämmössä loikoillen. Huomenna sitten uusilla silmillä New Yorkkiin. 

Olisi kyllä mielenkiintoista tietää, onko Phill oikeassa: onko matkustaessa nukkuminen oikeasti tahdosta kiinni? Voisikohan sen vielä opetella vai onko pelini jo menetetty?Phillin nimikkoeväät Charlottessa

9 kommenttia:

 1. Tahto- tai taitolaji ...... Olen viimeiset 10+ vuotta matkustanut tyon ja ihan matkustamisen ilon takia 100,000-150,000 miles vuodessa, ja nukun aina kun voin. Toisinaan yritan saada toita tai opiskelujuttuja tehtya lennoilla tms., mutta kun vain paasen paikalleni, niin nukahdan samantien. Useimmiten ennen kuin kone on edes lahtenyt gatelta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Phill sanoo, että military opettaa hyödyntämään kaikki mahdollisuudet nukkua. On vain nykuttava, kun siihen on mahdollisuus. Välillä ongelma on siinä etten malta nukkua - erityisesti mannerten välisillä lennoilla, joilla on oma telkkari ja paljon elokuvia, jotka haluan nähdä. Mutta toisinaan kyllä yritän kaikkeni, että nukahtaisin eikä vain toimi..

   Poista
  2. Jep, olen samaa mielta.... Sleep whenever you can because you don't know when you have a chance to sleep again....

   Poista
 2. Istuessani aikanaan 10h/vko työmatkalla kimppakyydissä niin opein nukkumaan aika tehokkaasti ne kyytiläisvuorot, tänä päivänäkään en tahdo pysyä autossa hereillä väliä pori-eurajoki. Mut annas kun lennetään Lontoo-San Diego, en takuulla nukahda hetkeksikään. :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valikoivaa unettomuutta :). Maanantaina nähdään kentällä silmät ristissä :P

   Poista
 3. Uusi lukija Tampereelta ilmoittautuu joukkoon! Lukaisin blogisi parissa päivässä läpi, odotan jo uutta postausta innolla :) Itse olen ruokabloggaaja, saapi käydä tutustumassa jos kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ruoka on lähellä sydäntä :). Käyn ehdottomasti tutustumassa, kun kotiudumme reissusta (ja toivumme ähkystä)...

   Poista
 4. Ihana blogi sinulla! Minäkin jään odottelemaan innolla uusia seikkailujasi.
  t.Matkatar Barcelonasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi! Kiva, että löysit blogini :)

   Poista