sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Kasviongelma

Minulla on kasviongelma. Sen ongelman nimi on Kisu. Kävin Point Loman kasvi-nurseryssa ja esitin avuliaalle sedälle toivelistani kasvin koosta ja tarvittavan valon määrästä. Mies puhkui innosta, kunnes pääsin listan viimeiseen ja tärkeimpään kohtaan: Kasvi ei saisi olla kissoille myrkyllinen. "Oh, that changes everything, we might be out of luck here..."

Lopulta mies löysi minulle kolme vaihtoehtoa, joista yksi ei miellyttänyt silmää ja toinen olisi kaivannut enemmän valoa, kuin varjoisa nurkka, johon olen ajatellut kasvini sijoittaa. Kolmannen kanssa olisin ollut jo valmis kävelemään kassalle, mutta päätin kuitenkin (sedän pyynnöstä) tuplatarkistaa, että kasvi ei todellakaan olisi myrkyllinen kissoille. Ensimmäisen google-linkin takaa löytyi keskustelupalsta, jossa joku huolestunut kissanomistaja pohti, miten kissalle mahtaa käydä, jos se päättää nauttia kyseisen kasvin iltapalakseen. Avulias vastaaja kertoi, että hänen kissansa teki saman ja selvisi pienellä ripulilla. Okei, ripuliriskin olen minäkin valmis ottamaan. Ei olisi eka kerta... Mutta toinen linkki veikin minut sitten ASPCA:n sivuille, jonka kasviluettelossa tämä kasvi oli luokiteltu todella myrkylliseksi. Jätin kauppaan.Kisu rakastaa kaikkea vihreää. Kotoamme löytyy Kisulle varta vasten ostettua ruohoa ja pihalta neliökaupalla lisää ruohoa. Miksi ihmeessä sen pitää syödä päälle vielä kaikki kukat ja kotiin ostetut kasvit? Ostin thanksgivingiksi valkoisia ruusuja. Ruusut eivät ole kissoille myrkyllisiä, mutta en minä niitä silti tarkoittanut Kisun herkuksi. Suihkutimme ruusuihin veden ja cayenne pippurin sekoitusta, mutta eipä auttanut sekään. Kisu söi, aivasti ja söi vähän lisää. Joka kerta kun selkämme käänsimme.


Etsinnässä on siis edelleenkin varjoisassa viihtyvä lattiakasvi, jonka pitäisi olla kapea, maksimissaan metrin korkuinen ja täysin kissaystävällinen. Saa vinkata, jos tulee sopiva mieleen! Jos en löydä täydellistä kasvia, ostan tilalle ison ruukun ja siihen kauniita oksia koristeeksi. Meidän viherpeukalotaidot tuntien se voisikin olla huomattavasti turvallisempi (ja pitkäikäisempi) ratkaisu.Kaikki kuvat on otettu tänään, joulukuun 8. Pitkä tämä San Diegon syksy.

6 kommenttia:

 1. Kaktus? Niitähän on niin monenlaisia, että kauniitakin löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaktuksia meillä onkin jo kolmin kappalein ja tykkään niistä kovasti. Toistaiseksi Kisukin on tyytynyt vain ihastelemaan niitä... Mutta tähän tilaan toivoisin saavani jonkun hieman puumaisemman/lehtevämmän kasvin.

   Poista
 2. Mites vuoripalmu? Ei pitäisi olla myrkyllinen ja viihtyy varjoisammassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypäs googletella, miltä se näyttää ja mistä niitä saisi. Kiitos vinkistä!

   Poista
 3. Bamboo palm? Ja on non-toxic Kisulle (http://www.aspca.org/pet-care/animal-poison-control/toxic-and-non-toxic-plants/bamboo-palm). Pitaisi loytya esim Lowe's:sta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taisi olla Bamboo palm entisessä kodissa. Siellä meillä oli ongelmia valon kanssa ja se nuukahti. Aika varjoisaan nurkkaan se täälläkin tulisi... Pitääpi käydä juttelemassa nurseryssa tästäkin vaihtoehdosta. Kiitos!

   Poista