keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Halvemman ruuan perässä

Meidän lähikauppamme on Safeway ketjuun kuuluva Vons. Vons on niitä kauppoja, joissa kannattaa ehdottomasti hankkia ilmainen etukortti. Ilman etukorttia hinnat ovat pilvissä (etukortin kanssa vain puolipilvessä). Halvempien hintojen lisäksi etukorttia vilauttamalla saa kerrytettyä bonuksia, jotka voi käyttää hyväkseen esim. autoa tankatessaan. Bonuksien avulla Vonsin bensa on minulle jota kuinkin saman hintaista kuin tukikohdan bensa-aseman "muka halpa" bensa.

Meidän Vonsin maitohyllyltä löytyy sulassa sovulla kaikki oleellinen...

Muutto New Hampshiresta Kaliforniaan on odotetusti kasvattanut ruokalaskujamme tuntuvasti. Joitain poikkeuksia (jogurttia!) lukuun ottamatta kaikki ruokatarvikkeet ovat täällä hieman kalliimpia kuin Portsmouthissa. Siksipä olinkin iloinen muistaessani, että asumme taas pitkästä aikaa kaupungissa, josta löytyy kunnollinen Commissary, tai oikeammin kaksi isoa Commissarya.

Commissary on military-ihmisiä ja heidän perheitään palveleva ruokakauppa. Ostoksia voi tehdä ainoastaan, jos lompakosta löytyy military ID. Hawaijilla asuessamme asioimme Commissaryssa satunnaisesti, sillä se oli aina ahdistavuuteen saakka täynnä. Tukkoisuus johtui tietenkin Hawaijin jäätävistä hinnoista, joten meidänkin olisi ehkä kannattanut jonottaa kiltisti ja säästää pitkä penni. New Hampshiressa kävimme Commissaryssa todella harvakseltaan, sillä se oli aika pieni ja kämäinen, eikä hinnoissakaan ollut hurraamista normikauppoihin verrattuna. San Diegon Commissaryt sijaitsevat meiltä aika kaukana, joten päivittäiset ostokset hoidan yleensä Vonsissa. Tänään olin kuitenkin jo valmiiksi oikealla suunnalla, joten päätin käydä hamstraamassa kotiin kuukauden murot, Kona-kahvit, tonnikalat ja joululeipomusten jauhot.

Kaikki tätä kahvia maistaneet tietävät, miksi olen valmis ajamaan sen perässä kauemmaksikin...

Yksi lempiharrastuksistani on ruokakaupoissa kiertely ja olen tietenkin käynyt jo läpi kaikki lähitienoon ruokakaupat ja selvittänyt, mistä minkäkin tuotteen saa edullisimmin mukaan. Vonsin ja Ralphsin hinnat tuntuvat olevan aikalailla identtiset, mutta yllätyksekseni kaupungin halvin almond butter löytyykin Whole Foodsista! Hyvä tekosyy käydä säännöllisesti ihanaakin ihanammassa (ja kalliimmassa) luomutuotteisiin erikoistuneessa Whole Foodsissa. Se päivä on kuitenkin vielä näkemättä, kun Veera poistuu tuosta kaupasta pelkän Almond Butterin kanssa...

Kuinkahan monta almon butter-purnukkaa mahtuu näihin kasseihin?

Vaihtoehtoja siis löytyy. Kannattaa kuitenkin muistaa, että halpa ruoka ei ole enää niin kovin halpaa, jos sen perässä ajelee mailitolkulla ilman muuta hyvää syytä. Logiikan ihmelapsena aion siis keskittää ostokseni tulevaisuudessakin Vonsiin, säästää bensatankilla ja ajella säästyneellä bensarahalla  halvempiin kauppoihin olemaan säästeliäs hamsteri. Aukoton suunnitelma!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti