perjantai 4. lokakuuta 2013

Yhden päivän talvi

Aspenin aamu valkeni kirjaimellisesti lumesta valkeana. Talvi yllätti nämä retkeilijät takavasemmalta kylmyydellään ja kauneudellaan. Miten sen voikin unohtaa joka vuosi, miltä talvi oikeasti tuntuu ja näyttää? Suunnitelmat menivät jälleen kerran hieman uusiksi, sillä eihän meillä Kalifornian matkaajilla ollut kovinkaan kummoisia talvivaatteita mukanamme ja auton jääskraapankin olimme jättäneet New Jerseyyn. "Eihän me tätä tarvita nyt pitkään aikaan." Jeps, melkein viikko pärjättiin ilman.

Matkalla aamupalalle

Hetken aikaa kasseja pengottuamme päätimme luottaa kerrospukeutumiseen ja käydä ostamassa kummallekin jo pitkään hankintalistalla olleet uudet vaelluskengät. Pipot ja hanskat olin jopa ymmärtänyt pakata mukaan Colorado mielessäni.

Aloitimme päivämme autoilulla ja helpolla kävelyllä läheisillä rinteillä. Lounaan jälkeen suuntasimme oikeasti metsään ja siellä viihdyimmekin niin pitkään, että meinasi tulla kiire pimeän alta kotiin.

Valitsemamme polku oli hyvin jyrkkä ja luminen. Ylöspäin mentäessä meinasi jossain vaiheessa loppua jo huumorintaju ja kunto, mutta sitten ystävämme sisu nosti päätään ja matka jatkui. Ja oli meillä hyvät eväätkin: vettä ja stroopwaffleita. Niillä jaksoi pitkälle! Metsän värit olivat uskomattoman kauniita, mutta näköalapaikkojen maisemat jäivät tällä kertaa valitettavasti pilvien alle. Tuntui kun olisimme hengailleet maailman laidalla.

Alaspäin tultiinkiin sitten nopeasti, paikoitellen hyvin nopeasti. Oli meinaan aika liukasta ja luntakin oli kerinnyt kertyä useita senttejä. Selvittiin kuitenkin takaisin autolle kaikki jäsenet ehjinä ennen pimeää. Kylmyys oli hiipinyt luihin ja ytimiin, mutta fiilis oli mitä mainioin. Koko päivä ulkona kauniissa maisemissa urheillen, illalla kuuma suihku, kaakaota ja hyvää ruokaa. Voisiko tämän vuoden ensimmäistä ja viimeistä talvipäivää paremmin viettää?

Huomenna vaihdetaankin sitten talvi Utahin aavikoihin. Luonnonpuistot ovat edelleen kiinni, mutta onneksi takataskusta löytyy täydellinen varasuunnitelma. Jos homma menee lähellekään yhtä putkeen kuin täällä Coloradossa, ei meillä ole hätäpäivääkään.

Smugglers mtn vaelluksen alkupäästä

Hassuja lumihiutaleita. Välillä tuli tosin vaakatasossa räntää


Iloiset vaeltajat lähtökuopissaan

Nämä kuvat on otettu minun kännykällä. Oikean kameran muistikortilta löytyy satoja toinen toistaan kauniimpia kuvia (taisimme hieman seota...). Kokoan niistä sitten joskus ainaan paremman kuvakollaasin. 

1 kommentti: