torstai 24. lokakuuta 2013

Elämäni soundtrack

Mitäköhän elämästäni tulisi ilman musiikkia? Vielä pari vuotta sitten kuljin ihan kaikkialle kuulokkeet korvilla. Nykyään kaipaan joskus hiljaisuutta, mutta yhä edelleenkin kuuntelen musiikkia usein sekä kotona että autossa ja urheillessa AINA. Ilman musiikkia treenistäni ei tule yhtään mitään.

Phill osti minulle viime vuonna joululahjaksi Sonos-äänisysteemin, joka on osoittanut olevansa jokaisen dollarin arvoinen. Sonoksen avulla voimme kuunnella musiikkia radiosta, nettiradiosta, tietokoneelta, puhelimesta tai sitten esim. Spotifyn tai Pandoran kautta. Jokaisessa huoneessa voi soida eri musiikki ja musiikin säätäminen onnistuu kätevästi esim. kännykällä.

Autossa kuuntelen mielelläni radiota tai sitten musiikkia puhelimeni muistista bluetoothin kautta. Portsmouthin surkean radioasematarjonnan jälkeen olen aivan rakastunut San Diegon radiotarjontaan. Lempiasemani on tällä hetkellä 91X (FM 91.1), joka soittaa itsenäisesti alternativea vähäisillä mainoksilla. Hyvä musiikki tekee eksymisestä tai parkkipaikan metsästyksestä paljon mielekkäämpää.

Road tripin kannalta oli loistojuttu, että Phillillä ja minulla on aika samanlainen ja hyvin laaja musiikkimaku. Yritimme kuunnella matkan aikana mahdollisimman paljon paikallisia radioasemia, mutta välillä annoimme korviemme levätä ja vaihdoimme kantrit, meksikolaishumpat ja särisevät radiot omaan musiikkiimme. Oli aika hassu fiilis kuunnella Sublimen letkeää meininkiä keskellä Kansasin preeriaa ja Suomi-mixiä keskellä Utahin aavikoita. Denveriä ohittaessamme juutuimme aivan tajuttomaan ruuhkaan ja käänsimme radion päälle. Ette ikivä arvaa mitä sieltä sattui juuri sillä hetkellä tulemaan?! Sielläpä haastateltiin Hartwall-Areenan tapahtumapäällikköä! Miksi? Ei hajuakaan, sillä haastattelun alku meni ohi, mutta todella hassu sattuma kuitenkin.

Minulla on mieleni syövereissä alati kasvava lista kappaleista, jotka muistuttavat minua tietyistä henkilöistä, paikoista, muistoista tai tunnetiloista. Tässä liitteenä kaksi kappaletta, jotka tulevat ikuisesti viemään minut takaisin muuttomatkalle New Hampshiresta San Diegoon:

http://www.youtube.com/watch?v=cmSbXsFE3l8 (Anna Kendrick-Cups)

http://www.youtube.com/watch?v=nlcIKh6sBtc (Lorde-Royals)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti