perjantai 11. lokakuuta 2013

San Diegossa kaikki on isompaa

Olemme olleet todella tehokkaita. Vierashuoneen perukoilla on enää pari hassua kirjalaatikkoa purkamatta vaikka muuttomiesten lähdöstä on vasta reilu vuorokausi. Täällä alkaa näyttä jo ihan kodilta, vaikka seinillä ei olekaan vielä mitään ja pyykkiä on niin paljon, että se ei mahtuisi edes viiteen pyykkikoriin. Onneksi meillä on jo ennestään pesukone ja kuivuri ja nyt jopa erillinen kodinhoitohuone.

Muuttourakkaa nopeutti huomattavasti uuden kodin koko ja loistavat säilytystilat. Talossamme on kolme makuuhuonetta, joista kahdesta löytyy koko seinän levyinen komero ja kolmannesta minun ihka ensimmäinen "walk in closet", eli tuttavallisesti kutsuttuna vaatehuone. Näiden lisäksi talon käytäviltä löytyy kaksi isoa extra-kaappia ja autotalliinkin mahtuu paljon muutakin kuin auto. Olemme todella tyytyväisiä ratkaisuumme siirtyä vapailta markkinoilta housing-asiakkaiksi. 

Kotimme lisäksi San Diegossa tuntuu kaikki olevan vähän isompaa. Mission Valleyn Targetissa oli yhden kerroksen sijaan kaksi ja ostoskärryille oli omat rullaportaat, Bed Bath and Beyond-kaupasta löytyi viiniä ja SALMIAKKIA ja teissäkin on muutama kaista enemmän kuin kotoisalla I-95 motarilla. Isoissa teissä ja nopeassa liikenteessä ei ole mitään vikaa, jos tietää mihin on menossa ja missä oma exit on. Olemme eksyneet muutaman kerran aika lahjakkaasti, mutta perusreitit alkavat olemaan jo hallussa. Kaliforniassa pitää olla liikenteessä sopivan röyhkeä. Sen olen jo oppinut.

Huomenna vaihdamme laatikoiden purkamisen shoppailuun ja suuntaamme rautakaupan kautta Ikeaan. Pitäisi ostaa isompi ruokapöytä, ruohonleikkuri ja patiokalustesetti. Vähän kyllä hirvittää, kun tavaramäärä vain kasvaa ja kasvaa. Mitenköhän meille käy, jos uuden kodin pitää olla joka kerta hieman isompi ja isompi... Pitäisi vissiin voittaa lotossa tai löytää se amerikkalainen unelma. 

Hassua muuten, että uuden kodin nähtyämme yksi ensimmäisitä ajatuksistamme oli pelko siitä, että täältä pitäisi muuttaa liian pian pois. En tainnutkaan koskaan mainita, että kaksi päivää ennen lähtöämme Grotonista, oli todella lähellä, että Phill olisi vaihtanut yksikköä lennosta ja lähtenyt heti muuttoreissun jälkeen suoraan 6kk komennukselle, jonka jälkeen kotitukikohtamme ei olisikaan ollut San Diego vaan Groton. Muutos jäi (onneksi) toteutumatta, mutta muistutti kyllä siitä, että tämä ilo voi jäädä lyhyeksikin...tai jatkua vuosia. "The one thing you know is that you never know." Mutta nautitaan nyt täysillä niin kauan kuin voidaan! 

Näin paljon paperia "tarvitaan" 8 viinilasin pakkaamiseen 

Perhekuva

Perhekuva 2, I ran away

3 kommenttia:

 1. Onnellisti perillä :) Kuulostaapa ihan mahtavalta paikalta. Toivotaan, että ei ihan heti tarvitse lähteä muualle.
  Miten Kisu kotiutui uuteen taloon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisu oli aluksi hyvin varuillaan ja säntäsi vessanpytyn taakse piiloon kaikilta vierailta ääniltä. Nyt kun talo on täynnä tuttuja ääniä ja tuoksuja, on Kisu jo aivan kotonaan.

   Poista
 2. *tuttuja tavaroita... Tosin kai ne äänetkin alkavat olemaan jo tuttuja :)

  VastaaPoista