tiistai 25. elokuuta 2015

Muisti ja järki

Ajelin tänään aamulla töihin ja autoa parkkeeratessani se iski - muistin tai järjen menetys. En muistanut millään, olinko napsauttanut kahvinkeittimen pois päältä.

Ei tämä ollut eka kerta, tuskin viimeinenkään, mutta tällä kertaa en saanut itseäni uskomaan päänsisäisiä vakuutteluitani siitä, että huoli oli turha. Ostin viikonloppuna uuden kahvinkeittimen ja keitin vasta tänä aamuna ekat kahvit uudessa kodissa. Rutiini ei ole siis vielä napsahtanut kohdilleen.
Tiedän ettei kahvinkeitin saa tulipaloa aikaiseksi, mutta olin silti huolissani uuden kahvinkeittimeni kohtalosta. Ei se mikään hieno ja kallis ole, mutta useamman kympin arvoinen kuitenkin. 

Lopulta päätin ajaa ruokatauolla kotiin ja tarkistaa tilanteen. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki sille, joka arvaa oliko kahvinkeitin päällä vai ei...

Illalla todistin vielä itselleni viimeistä piirtoa myöten, että järkikultani on todellakin uinumassa: Kävin juoksemassa ja sen jälkeen vielä kaupassa paita iloisesti nurinpäin, pesulaput tuulessa liehuen. Nuttu nurin, onni oikein... Uskotaan nyt vaikka tuohon vanhaan sanontaan, jotta ei tunnu liian pahalta.

Ocean Beachin Wild Things

Olisiko jo kohta viikonloppu? Tulisi meinaan tarpeeseen. Muuten saatan vetaista vaikka susipuvun paalle ja alkaa aivan villiksi.


6 kommenttia:

 1. Pikku-unohduksista ja väärinpäin olevista paidoista ei kannata vetää minkäänlaisia johtopäätöksiä muistin tai järjen tilaan. Enemmän olisin huolestunut siitä että moiset huolestuttavat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, ehkä tässä ei ole kovin vakavasti otettavaa syytä huoleen syystä eikä toisesta.

   Poista
 2. Kyllä voi kahvinkeittimestä syttyä tulipalo. Meidän entisessä naapurissa kävi juurikin niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh! Hyvä siis, että kävin tarkistamassa. Minullakin on kokemusta eteisen lampusta syttyneestä tulipalosta. Ei siis kannata turhia riskeerata.

   Poista
 3. Olen joutunut useamman kerran kääntymään takaisin tarkistamaan, että tuliko lieden levy tai kahvinkeitin poispäältä tai ovi lukkoon.....muu perhe jo vitsailee aiheesta ja on kehoittanut ottamaan kännykällä kuvia poispäältä väännetyistä säätimistä :) Ja itse asiassa viime lomareissun lähtösählingissä jälkikasvun kuvaamat lieden säätimet toivat mielenrauhan motarilla kohti lentokenttää, ei tarvinnut kääntyä takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava idea tuo kuva! Mitä kiireisempi lähtö sen todennäköisemmin jokin jää vaivaamaan. Tuon päivän jälkeen olen varannut aamuun ylimääräiset 2 sekuntia ja tarkistanut kaiken ajatuksella.

   Poista