torstai 14. huhtikuuta 2016

Vaihtoehtoista ajanvietettä

Olemme olleet eilen ja tänään harvinaisen spontaaneja ja kultturelleja. Eilen keksimme lähteä La Jolla Playhouseen katsomaan John Leguizamon Latin History for Morons page-to-stage workshop esitystä. Page-to-stage workshopin idea on esittää vielä keskeneräisiä produktioita oikealle yleisölle ja hioa niitä sitten saadun palautteen pohjalta. Workshopit eivät ole katsojille täysin ilmaisia, mutta huomattavasti valmiita showta edullisempia ja taatusti jokaisen pennin arvoisia. Viimehetken military-lippu maksoi kympin. Suosittelen kokeilemaan, jos tilaisuus tulee! Samaten suosittelen itse showta, joka kannattaa käydä katsastamassa sitten kun se aikanaan tulee ihan oikeasti esiintymislavoille. John Leguizamo on aika hulvaton tyyppi!

Tämän iltaisesta kulttuuritarjonnasta vastasi vuorostaan melkein naapurissamme sijaitseva Landmark Theaters porukkaan kuuluva  Ken Cinema, joka esittää useimmiten hieman valtavirrasta poikkeavia elokuvia. Tämän viikon elokuva oli ranskalainen animaatio April and the Twisted World (tunnetaan myös nimellä April and the Extraordinary World)/ Avril et le Monde Truque. Ja olikin sitten yksi parhaista elokuvista pitkään aikaan. Vaatimattomasti kehuttuna. Itse teatteri oli myös hyvin viihtyisä ja muistutti minua etäisesti ensimmäisistä elokuvakokemuksistani Riihimäen Gildassa. Ah, mitä muistoja! Teatterin saisi myös vuokrata omalle porukalle kotivideoiden katseluun tai vaikka videopelien pelaamiseen. Hauska idea, vaikka hintaa en nettisivuilta löytänytkään.

Maanantai-iltana emme olleet kultturelleja, mutta saimme päähämme alkaa leipomaan illan myöhäisinä tunteina. Pikkukakku bourbon kermavaahdon ja mansikoiden kera. Toimi!

Tällaisia viikkoja lisää kiitos! Tosin, eihän se taida olla muuta kuin itsestä kiinni...

5 kommenttia:

 1. Enpa ookkaan kuullu tuosta John Leguizamon projektista mutta mies on muuten tuttu ja mun mielesta tosi hyva nayttelija! Katoinki tassa elokuvan Spun viime viikolla ja ajattelin etta miten en oo perehtyny enempaa kun ihan muutaman leffan verran sen toihin. Kuulostaa hauskalta! Niin ja kiitos viela kahvittelu seurasta tanaan, tosin ens kerralla jatan kylla ne kahvit taysin ja juon sita teeta niinkun alunperin olin ajatellu koska koko paiva meni sellasissa hirveissa kahvimeiningeissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, petollisia nuo salted caramel -kahvit :). Oli kyllä kiva nähdä, mennään taas pian! Kannattaa muuten katsoa Chef -elokuva, jos et ole vielä nähnyt!

   Poista
  2. Niinhan se on; huijaa hyvalla maullaan! Juu, mennaan ihmeessa! Ja taytyypa katsastaa, kuitenkin aina etsiskelen uusia leffoja kateltavaksi :)

   Poista
 2. Page-to-stage on ihan uusi juttu mulle. Mielenkiintoista kyllä. Joskus tekisi mieli antaa rakentavaa palautetta valmiistakin showsta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä on luultavasti eri nimiä eri teattereissa, mutta luulisin konseptin olevan käytössä muuallakin kuin täällä. Meidän kaveri oli käynyt katsomassa shown edellisenä iltana ja siinä oli ollut erilainen loppu, josta ihmiset olivat antaneet palautetta. Eli ilmeisesti palautetta ihan oikeasti kuunneellaan ja kokeillaan reaktioita eri vaihtoehtoihin.

   Poista