perjantai 8. huhtikuuta 2016

Random-ajatuksia

Ajatukset ovat perjantain kunniaksi hajallaan, joten vuorossa on vakavaakin vakavampia mietteitä mieleni syövereistä:
 • Voiko nenään lentänyt kärpänen jäädä sinne pysyvästi? Istuskelin tiistaina rannalla ja nenääni lensi ihan taatusti joku/jotain, joka kaihertaa siellä edelleen. Pitäisiköhän asialle tehdä jotain?
 • Miksi laivasto sallii viikset muttei partaa? Valtava vääryys, jossa ei ole mitään järkeä. 
 • Miksi joudun aina selittelemään etten pidä donitseista? Ja miten on mahdollista, että Phillin rajattuun suomen kielen sanavarastoon  kuuluu munkki-sanan molemmat merkitykset?
 • Miksi lykkäämme veroilmoituksen tekemisen aina viimetippaan, vaikka saamme joka vuosi tuntuvat palautukset tilillemme?
 • Miksi auringonnousu näyttää Pohjoisnavalta katsottuna kynttilänliekiltä (todistusaineistoa tulossa)?
 • Miksi tunnen suurta onnea ja jopa ylpeyttä siitä, että suomen kielestä löytyy oma sana railolle aka jääraolle?
 • Miksi spontaani yhdistelmä Phill, olut, pizza, elokuva sai minut ajattelemaan If You Give a Mouse a Cookie -kirjaa?

Tämän syvällisempiä ajatuksia ei tänään irtoa. Syytän siitä tuota parrakasta mieltä, joka ei valitettavasti ole enää parrakas. Phill joutui käymään eilen töissä ja univormun pukemisen myötä hävisi myös parta. Sain vielä viime hetkellä valita viiksien kohtalon, mutta ihan niin hipsteri en taida sitten kuitenkaan olla. Eläkeikää tai laivaston sääntöjen muuttumista odotellessa...

4 kommenttia:

 1. Hauskoja :) No on kyllä ihmeellinen tuo parta vs. viikset sääntö! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä millään voi ymmärtää... Viikset kun on minun mielestä useammin enemmän creepyt kuin kivat. Ainakin 99% tapauksista.

   Poista
 2. Haha, olin aivan samaa mieltä viiksistä aiemmin - kuinkas ollakaan, päädyin naimisiin viiksekkään miehen kanssa :D
  Ja veroilmoitus tuli meillä tehtyä 18.4. (!) syy tosin oli siinä, että mies on ollut deployed koko talven, niin en edes yrittänytkään sitä yksin, kun tämä paikallinen byrokratia on vielä hieman hakusessa.

  Ja muutenkin ihania mietintöjä! Pohjoisilla kielillä on ymmärrettävästi kauniita ja vivahteikkaita ilmaisuja kuvaamaan talvea. Oletko muuten koskaan lukenut Peter Hoegin kirjaa Lumen taju? Suosittelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me käytiin suosiolla hakemassa tukikohdasta ilmaista veroneuvontaa, eli käytännössä kärrättiin itsemme ja kaikki paperit sinne. Äärettömän mukava Vita:n nainen teki homman meidän puolesta ja opetti samalla muutamat uudet niksitkin lyhennyksistä, joista ei tiedetty mitään. Kyllä kannatti!

   Muistan äidinkielen opettajan suositelleen Lumen tajua aikanaan juuri sen sanaston vuoksi. En ole kuitenkaan vielä lukenut! Täytyy korjata tilanne :).

   Poista