keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Tavoitteita

Noin vuosi sitten lähdimme Phillin kanssa eräänä keväisenä sunnuntaina lounaalle Kensington Cafeeseen. Asuimme tuolloin vielä Pacific Beachilla, mutta olimme kuulleet Kensington Cafesta paljon hyvää eikä kymmenen mailin matka tuntunut turhalta laisinkaan. Otimme mukaan kynät ja paperia ja teimme lounaasta ja auringosta nauttiessamme sekä omat että yhteiset listat asioista, joita halusimme muuttaa ja saavuttaa elämässämme.

En tiedä, missä listamme ovat tällä hetkellä, mutta asettamani tavoitteet ovat edelleenkin mielessäni. Osa tavoitteista on toteutettu, osa vaivaa edelleenkin mielen perällä "pitäisi" lohkossa, osa on menettänyt merkityksensä ja osa korvautunut asioilla ja kokemuksilla, joista ei tuolloin osannut edes haaveilla.

Yksi yhteisen listamme kärkitavoitteista oli oman kodin ostaminen. Kuvittelimme prosessiin menevän noin vuoden verran, mutta löysimmekin oikean kodin aika vauhdilla. Elokuun lopussa asustelimme jo omassa kodissa ja olemme olleet sekä kotiin että kodin omistajuuteen kaikinpuolin tyytyväisiä. Hauskinta tässä on se, että asumme nyt noin viiden minuutin kävelymatkan päässä Kensington Cafeesta, josta on tullut yksi vakkaripaikoistamme. Kukapa olisi arvannut!?

En ole oikeastaan listojen kyhääjä -tyyppiä, mutta tällainen vuosittainen välitilinpäätös tuntuu toimivalta. Joskus on hyvä pysähtyä miettimään, missä mennään ja mitä pitäisi muuttaa. Ja on se nyt kumma, etten ole vieläkään saanut joitain itseäni vaivaavia hommia hoidettua... Kuinkahan paljon enemmän energiaa niistä murehtimiseen on mennytkään kuin itseäni niskasta ottamiseen? Kolmatta kertaa en kyllä aio samoja asioita listata, se on varma se.


Väsäsimme tänään itsellemme uudet listat, jotka jaottelimme kahteen osioon: Asioita, joita haluamme tehdä sekä asioita, jotka pitäisi tehdä. Olimme tällä kertaa itsellemme aika helliä ja pysyttäydyimme hyvin konkreettisissa ja realistisissa asioissa. Kyllä tämä taas tästä! Paras takoa nyt, kun motivaatio käy vielä kuumana. Ensimmäiset asiat voisi ottaa työnalle jo huomenna. Tai viimeistään ensi maanantaina... Jep, ehdottomasti sitten maanantaina.

8 kommenttia:

 1. Mä tykkään askarrella kaikkia listoja ihan hirveesti ja toteuttaa niitä sitten :) Antaa ihan erilaista suuntaa koko hommaan, kun näkee listalta,että mitä piti tehdä ja mitä ei :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen aina halunnut olla listatyyppi, vaikken oikeasti olekaan :). Mutta välillä on hyvä ainakin yrittää.

   Poista
 2. Hyva idea tuo tavoite lista. Pitaisi varmaan itsekkin kokeilla :D Varsinkin siis nain pariskuntana. Hyva tietaa vielako ollaan on the same page :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tosiaan tekee välillä ihan hyvää, vaikka tällä kertaa pysyteltiinkin hyvin konkreettisissa ja jopa arkisissa asioissa. Kotihommia näytti kertyvän listalle useampiakin.

   Poista
 3. Jokaisen pitäisi silloin tällöin pysähtyä ja tehdä se lista. Vaikka se ehkä unohtuukin aika pian, niin jonnekin takaraivoon ne tavoitteet/unelmat voi jäädä ja pikku hiljaa jopa toteutua. Mutta jos ei koskaan mieti ja tee edes mielessään mitään listaa, mistä sitä tietää mitä elämässään haluaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta! "Listan" tekeminen on omalla tavallaan jopa vähän pelottavaa, mutta eteenpäin menemisen kannalta välttämätöntä.

   Poista
 4. Mainio tapa tuo elämän suurempien suuntaviivojen pohdinta! Mekin sitä harrastetaan, mutta harvemmin kirjataan ylös, ja tuo paperille laittaminen varmasti konkretisoisi prosessia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo konkreettisuus siinä juuri on minulle se ydin. Kun asiat kirjaa paperille, tulee niistä jollain tavalla itselle todellisempia. Vähän sama, kuin ääneen sanottujen ajatusten kanssa.

   Poista