tiistai 17. maaliskuuta 2015

Vihreää vihreällä

Tänään oli taas se päivä vuodesta, kun kaivoin kaapistä päälleni ainokaisen vihreän teepparini. Tänään juhlittiin St. Patrick's Day:ta ja kaikki oli vihreää, pienillä vihreillä yksityiskohdilla kuorrutettuna. St. Patrick's Day on alkujaan irlantilainen juhlapyhä, mutta mitäpä se haittaa. USA:ssa osataan adoptoida hauskoja juhlia ja ottaa niistä kaikki ilo irti.

Preschoolin St. Patrick's Day ilottelu pyörii lähinnä Leprechaun -menninkäisten ympärillä. Koulussamme oli vieraillut yön aikana Leprechaun, joka oli sotkenut puutarhan ja jättänyt koko pihan täyteen tarroja, kolikoita ja aarteita. Sillä aikaa kun olimme ulkona, tuo viholainen pujahti sisälle ja jätti luokkahuoneeseen kymmeniä vihreitä käden- ja jalanjälkiä. Olipa ollut jopa niin röyhkeä, että oli käynnyt pissalla vessassamme, minkä seurauksena vessanpyntyn vesi oli muuttunut vihreäksi. Ei mitään rajaa... Ja tiedättekö, että noita Leprechauneja on ihan mahdottoman vaikea napata. En ole onnistunut näkemään niistä vilaustakaan vielä tähän ikään mennessä. Lapset tosin kertoivat nähneensä niitä vaikka kuinka monta. Hmmm... Selkeästi ammattilaisia.Kodin juhlinta rajoittui tänä vuonna corned beef -illalliseen, jonka söimme tosin jo eilen. Halukkaille on ja oli tarjolla vaikka mitä St. Patrick's Day pippaloita, mutta meiltä tunnollisilta työmyyriltä ja muka niin aikuisilta ne jäivät tällä kertaa välistä.

Hauska juhlapyhähän tämäkin on, vaikkei siihen liitykään kovin syvää omakohtaista tunnesidettä. Ei voi muuta kuin jälleen kerran ihailla tätä "amerikkalaisten" juhlapyhien kirjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti